Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Властта смаза протеста срещу БФС: Водно оръдие и пребити фенове (ВИДЕО/СНИМКИ 18+/ОБНОВЯВА СЕ)

Спорт

Властта смаза протеста срещу БФС: Водно оръдие и пребити фенове (ВИДЕО/СНИМКИ 18+/ОБНОВЯВА СЕ)

Властта смаза протеста срещу БФС: Водно оръдие и пребити фенове (ВИДЕО/СНИМКИ 18+/ОБНОВЯВА СЕ) - Tribune.bg
Снимка:

Хаос и затворени улици в София заради протеста срещу начинът на управление на Българския футболен съюз.  

Напрежението пред стадиона ескалира, жандармерията използва водно оръдие

Това става броени часове преди началото на футболната евроквалификация „България-Унгария“, която ще се играе без публика на стадион "Васил Левски", съобщава БТВ.

Агитките на ЦСКА и „Левски“ вече се събират пред стадиона заради протеста. Феновете започват да хвърлят бомбички и пиратки.

По неофициална информация при претърсванията на феновете полицаите са открили ножове, бомбички и маски за лица.

Терзиев поиска от СДВР да осигури реда по време на мача между България и Унгария

Временно е затворено движението по бул. “Цар Освободител“ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. “Васил Левски“ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от Орлов мост до ул. Граф Игнатиев“ във връзка с провеждането на футболна среща и протест пред Националния стадион „Васил Левски“.

Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по обходни маршрути. Автобусите идващи от „Младост“ и „Дружба“ са отклонени през кръговото кръстовище на тв кула по бул. “Алея Яворов“, бул. “Драган Цанков“ и бул. “Цариградско шосе“. Тролейбусите, идващи от „Младост“ и „Дружба“ обръщат на кръстовището на 4-ти километър, а тези от кв. “Х. Димитър“ обръщат на кръговото кръстовище на паметника на Васил Левски и обратно по маршрута си.

Пред стадион „Васил Левски“ полицейското присъствие е засилено.

След като водните оръдия не успяха да спрат футболните фенове, полицията отвори загражденията и тръгна на бой с палките. Оператор от „Господари на ефира“ пък беше ударен в корема от полицаите с палка. 

Хората по улиците и социалните мрежи са възмутени от безпрецедентното упражняване на сила срещу футболните фенове. „Терзиев къде е? Той обича да смазва народа,както дядо му“, коментират възмутени.  

По данни на Спешна помощ има четирима тежко пострадали след сблъсъка с полицаите. 

Полицията изтласка протестиращите срещу ръководството на БФС до Спортната палата на пресечката на ул. Гурко и бул. Васил Левски. Там обаче напрежнеието не спада, като събралите се фенове запалиха кофи, хвърлят колчета и павета по служителите на реда.

В района горят няколко пожара, на място има пожарни автомобили, както и няколко линейки с пуснати сирени.

Към 20:31 часа полицията влезе в кафене, което се помещава в Министерството на спорта. Униформените нахлуха в заведението и започнаха да бият присъстващите, които твърдят, че са стояли мирно и са гледали на телевизорите мача България-Унгария. 

Футболните фенове запалиха полицейски бусФутболните фенове запалиха полицейски бус


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети