Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Рафаел Надал напуска професионалния тенис - (ВИДЕО)

Спорт

Рафаел Надал напуска професионалния тенис - (ВИДЕО)

Рафаел Надал напуска професионалния тенис - (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Рафаел Надал обяви, че ще се оттегли от професионалния тенис след финалите на Купа Дейвис през ноември, предаде АФП.

С тази стъпка испанецът ще сложи край на кариерата си, в която спечели 22 титли от Големия шлем и олимпийско злато на сингъл. „Оттеглям се от професионалния тенис. Истината е, че минаха няколко трудни години, особено последните две“, заяви Надал във видеоклип в социалните мрежи. „Очевидно е, че това е трудно решение, което ми отне известно време, за да го взема. Но в този живот всичко има начало и край“, добави той.

"Много се вълнувам, че последният ми турнир ще бъде финала на Купа Дейвис и че ще представям страната си. Мисля, че така кръговратът се затваря, тъй като един от най-щастливите моменти в професионалната ми кариера бе участието във финала на Купа Дейвис в Севиля през 2004 година", допълни испанецът.

38-годишният Рафаел Надал е един от най-великите тенисист на всички времена. Той е спечелил 92 титли в кариерата си, включително 22 от Големия шлем и 37 от Мастърс сериите. Има 1080 победи в Тура и застава начело в световната ранглиста за първо път на 18 август 2008 година, като е бил номер 1 в света общо 209 седмици.

Рафа е носител на много рекорди в тениса и категорично е определян за най-добрият тенисист на клей в историята. Той има 63 титли на червената настилка, както и 81 поредни победи на клей. Надал спира с тениса две години след като това стори големият му съперник Роджър Федерер.

По-рано тази година край на кариерата си сложи и Анди Мъри. Така от карето тенисисти, които доминираха в тениса в последните две десетилетия, активен остава единствено Новак Джокович.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети