Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Рафаел Надал триумфира в Акапулко

Спорт

Рафаел Надал триумфира в Акапулко

Рафаел Надал триумфира в Акапулко - Tribune.bg

35-годишният испанец победи на финала британеца Камерън Нори, след като се наложи с 6:4, 6:4.

Така Рафаел Надал спечели титлата от турнира "Мексикан Оупън" в Акапулко. 

Срещата продължи малко по-малко от два часа. Това е четвъти трофей за Матадора от този турнир, след като той преди това триумфира и през 2005, 2013 и 2020 година.

Мачът започна равностойно, като в началото всеки печелеше подаването си. В петия гейм обаче Надал рязко вдигна нивото в играта си и хвана неподготвен Нори при негов сервис. Британецът не успя да удържи натиска на своя съперник и допусна първия пробив в мача. Това бе достатъчно за Рафа да поеме контрола над сета и да го спечели без особени колебания с 6:4, взимайки своите подавания.

Вторият сет бе доста по-различен и започна с размяна на пробиви. Първо Надал спечели при сервис на британеца, но веднага след това Нори възстанови равенството, връщайки пробива при сервис на испанеца.
Надал обаче не се притесни от това развитие и направи нови два пробива, с които поведе до 5:2. Тогава Матадора имаше шанс да сервира за мача, но изненадващо ръката му трепна и той не успя да приключи мача, а позволи на Нори да върне единия от пробивите за 5:3.

След това британецът спечели и своето подаване и принуди Надал за втори път да сервира за мача. Този път обаче грешка нямаше и испанецът най-накрая сломи съпротивата на своя съперник, печелейки и втория сет с 6:4.

Така Надал завоюва 500 точки за световната ранглиста и ще прибере чек на стойност 367,630 щатски долара. За Нори остана утештилната награда от 184,640 долара.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети