Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Рафаел Надел триумфира в Париж за 14-ти път

Спорт

Рафаел Надел триумфира в Париж за 14-ти път

Рафаел Надел триумфира в Париж за 14-ти път - Tribune.bg

Испанецът завоюва рекордна титла от Откритото първенство на Франция по тенис

На грандиозния финал на тазгодишния Ролан Гарос, Матадора пречупи съпротивата на норвежеца Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0.

Титлата е под №22 от Големия шлем за Краля на клея, който спечели и първия за годината Мейджър турнир – Аустрелиън Оупън. По този начин испанецът поведе с два трофея в надпреварата си със своите големи съперници Новак Джокович и Роджър Федерер, които са с по 20.

Надал за първи път от много време насам не бе сочен за фаворит за трофея преди началото на турнира, след като не спечели нито един от подгряващите турнири в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Рим. Испанецът обаче отново доказа защо е Краля на клея.

Матадора имаше много тежък път до финала, като след три рутинни победи в първите три кръга надви 9-ия поставен Феликс Оже-Алиасим в пет сета, преди да се изправи срещу големия си съперник Новак Дожкович. Рафа успя да си отмъсти за загубата в полуфиналите преди година и победи световния номер 1 в четири сета. Битката му срещу номер 3 в схемата Александър Зверев пък завърши по неприятен начин, след като германецът изкълчи глезен и трябваше да се откаже.

От своя страна Рууд победи последователно Жо-Вилфред Цонга, за когото това бе последен двубой в кариерата, Емил Руусувуори, Лоренцо Сонего, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Марин Чилич, като единствената му чиста победа дойде срещу Руусувуори, а срещу Сонего трябваше да наваксва изоставане от 1:2 в сетовете. Така 23-годишният тенисист достигна първия си финал в турнири от Големия шлем и се превърна в първия норвежец, който ще играе в мач за титлата на турнир от голямата четворка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Ехоооо Какъв Федерер вие слепи ли сте
05.06.2022 21:25 / Отговор
zucata8 Вие журналисти ли сте или чобани?Различавате ли Федерер и Надал?
06.06.2022 09:32 / Отговор
Не е лесно Да си варненска мутра
06.06.2022 18:53 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети