Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ръководството на Ботев Пд се застъпи за Валентич

Спорт

Ръководството на Ботев Пд се застъпи за Валентич

Ръководството на Ботев Пд се застъпи за Валентич - Tribune.bg
Снимка:

Испанският изпълнителен директор на Ботев (Пд) Даниел Серехидо даде интервю пред plovdivderby.com. Шефът декларира пълна подкрепа на треньора Азрудин Валентич, въпреки че под негово ръководство тимът отпадна за купата, а в Първа лига записа загуба и 2 равенства.

Серехидо, смятате ли, че треньорът Азрудин Валентич и екипът му са правилните специалисти за Ботев?

- Моята работа е да позволя на треньора да свърши необходимото без каквато и да е намеса, и да служа като щит на първия отбор, който работи усилено за постигането на целите си. Доверието в треньорския екип е пълно и сме 100 процента сигурни, че тяхната упорита работа скоро ще покаже резултати. Валентин и неговият щаб са тук, защото без съмнение смятаме, че това е най-добрият екип за този проект.

Каква ще е трансферната политика на клуба?

- Мислим за цялостната полза за клуба и играчите, които взехме под наем. Току и Маркиньос ни дават възможност да се усъвършенстваме игрово и същевременно на тях да демонстрират техните умения на европейския пазар. Това е печеливша ситуация по всички възможни начини - футболистите са тук без трансферна сума и на всичко отгоре имаме опция да купим Маркиньос в края на наема, а и ще получим процент от потенциална продажба на Току.

Как ще се развива школата?

- Нашата цел е да изградим методология за подобряване и да направим българския футбол конкурентоспособен. Той е технически добър и трябва да е на много по-високо ниво от това, на което е в момента. Ще направим всичко възможно, за да помогнем това да се случи.

Ще има ли Ботев дублиращ отбор?

- Да. Търсим варианти и не бързаме с тази част от проекта, която трябва да бъде солидна от самото начало. Искаме да направим верни крачки, а не да претупаме темата.

Как, според вас, дострояването на стадион "Христо Ботев" ще повлияе на клуба?

- Няма да има нещо по-вълнуващо от първия мач на новия ни стадион. Изграждаме топевропейски стадион. Най-добрият, който ще има в България и с категория за домакин на финали на европейски състезания. Модерен, с всички налични технологии и най-важното, където феновете и играчите ще се чувстват като у дома си. Там трябва да е нашата крепост. Крепост невъзможна за превземане!

Ще подпише ли Ботев нов договор с Тодор Неделев?

- Тодор е много важен играч за нас. Неговата контузия, само няколко дни след като пристигнахме, ни удари силно. Разговаряме с него и очакваме преговорите да приключат по най-добрия начин за Ботев, а именно той да остане в клуба.

Ще се бори ли Ботев за евроквоти следващия сезон?

- Както обясних, нашата цел е превъзходството. Превъзходството за нас означава да останем в Първа лига този сезон, а след това превъзходство означава да отидем в Европа. Превъзходство е да печелим титли. Превъзходство е да обновим Ботев и той да започне да се самоиздържа. Искаме перфектен професионален клуб.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати