Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ръководството на тотото показва управленска импотентност: регионални дирекции останаха без директори

Спорт

Ръководството на тотото показва управленска импотентност: регионални дирекции останаха без директори

Ръководството на тотото показва управленска импотентност: регионални дирекции останаха без директори - Tribune.bg

Поредица от наразумни и некомпетентни решения на изпълнителният директор на БСТ – Георги Тарлеков, водят тотото към тотален крах и безпорядък. От самото му назначаване през 08.2023 до сега решенията на този директор водят до невъзможност за изпълняване на основните дейности на цели дирекции, пише НОВСПОРТ.

От наши източници научихме, че две от дирекциите са оставени без директор – Плевен и Благоевград. Директорите на тези дирекции са били освободени спонтанно без предупреждение. По същество всеки директор има прави да си избира екипа – основен принцип в частният бизнес и в управлението на държавата. Случая обаче не е такъв. Дирекциите са оставени без директори. Това е пълен управленски абсурд и управленска некомпетентност. В момента тези дирекции който формират голяма част от общите приходи на дружеството не се знае как функционират и какво правят служителите в тях. Пропуснатите ползи за дружеството от тези неадкватни действия ще се измерват в милиони.

Възниква въпросът с какво се заниамва този човек? От свой източници научихме, че откакто е постъпил на тази длъжност Тарлеков не е направил нито една среща на ръководството на дружеството. „Не знам какво да им кажа ако направим такава среща“ е коментирал Търлеков. С интерес обаче разбрахме, че ударно се „усвояват“ средства по съмнители договори подписани още по времето на управлението на Ангел Иванов.

Единият договор с за ремонт и изграждане на пунктове. Елементарна проверка в страницата на електронните обществени поръчки показва, че едичните цени по тази поръчка са силно завишени дори са в пъти над пазарните. Към момента тече ударна подмяна на пунктове по тези завишени цени. Единичната цена на пункт излизала за над 60 хил лв., което според нас е абсурдно.

Не по различен е случаят с поръчката за рекламно обслужване на БСТ, пак с подписан договор по времето на Ангел Иванов. Там също има съмнения за силно завишени цени за отделни дейности, но забелязваме, че ударно и там се правят възлагания на точно определени услуги като например – Билборд реклама където цената по ценовата оферта изглежда доста над нормалните пазарни стойности.

След всичко казано въпросите към г-н Търлеков са :
- не се ли е усъмнил в ценовите нива на тези поръчки при започването на дейностите и защо не е предприел някакви действия – актуализиране на цените или прекратяване на договорите?
- Защо точно сега малко преди ротацията ударно „се възлага“ и се „усвояват“ средства по тези скандални поръчки пълни с порочни практики, които сме описали в предишни статии.
- Защо оставя дирекции без диртектори и да се „оправят някак си“?

Хубаво е г-н Тарлеков да знае, че при предстоящата ротация БСТ може би ще е едно от първите дружества със сменен Управителен Съвет. Ще бъде направена пълна и много детайла ревизия не дейността му. Възлаганията по тези поръчки със завишени цени го правят съучастник в нецелесъобразно разходване на средства. При фактическо установяване на това не е изключено да понесе и съответната отговорност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати