Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Разбиха Божков, разкриха опити за подкуп на фенклуб

Спорт

Разбиха Божков, разкриха опити за подкуп на фенклуб

Разбиха Божков, разкриха опити за подкуп на фенклуб - Tribune.bg
Снимка:

"Докато беше собственик на Левски е правил опит да подкупва фенклуб "София-Запад"", заяви Цветомир Найденов

"В миналото е плащал на футболни агитки за хореографии и поддръжка. Докато беше собственик на Левски е правил опит да подкупва фенклуб "София-Запад". Затова не ги долюбваше.“

С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 бизнесменът и основен свидетел срещу Васил Божков Цветомир Найденов.

"Според доказателствата в прокуратурата сериозно възмездие го очаква. Не знам точно какво цели Божков, последното нещо е да се занимава с политика, той е криминален престъпник, няма никакъв шанс да за занимава с никаква политика, има 4 убийства", сподели благодетелят на ЦСКА 1948.

"Много е вероятно политици да са се облагодетелствали от Божков. Гледах внимателно какво каза Георги Попов. Познах, че ще го извади като свидетел. Направиха ми впечатление 3 неща - от кабинета на Божков до финансовото министерство са 3 минути - какво толкова има да си кажат, че да го изпраща за 3 минути там, Божков е допускан без проверка на входа. Ако е влизал без проверка, е щял да си вкара любимата записвачка - втория си телефон и да прави компромати", каза още Найденов.

"Георги Попов се завъртя при Божков при приватизацията на Първа частна банка. После изчезна за няколко години и се появи през 2010 г., оттогава е плътно зад него. Почти с нищо не се занимаваше, освен с някакви интриги. Имал е контакти с руски специални служби. Щом Божков е взел него, а не жена си с него, е именно за тези контакти", заяви той.

"Божков да покаже документите, с които е сменял левове с евро, подозирам, че е било нелегално. Той държеше на заплата около 20 служители на МВР и специалните служби, те са способни да организират външно наблюдение на прокурори, подслушване, следене. Целта е търсене на слаби точки в биографиите на тези хора, натиск. Огромен гаф на Васил Божков е следенето на прокурора, така показа истинското си мафиотско лице. Опита се да се изкара жертва, някой се опитал да му открадне бизнеса, а той е рекет", разкри гостът.

"Славчо Марков се появи около 2000 г. и зае мястото на починалия Пламен Манов като съветник на Божков по юридическите въпроси. Има бивши началник-сектори на "Проституция" в ГДБОП, на дирекция "Културни ценности", има и от НСС, сегашен ДАНС. Използва ги за подслушване, анализ как да бъде ударен някой по-добре. Всеки конкурент на Божков е удрян по една и съща схема. Имаше "черен" списък за хазарта, ако си в него те атакуват 18 вида служби и или ти се казва "ще те свържем с правилния човек, за да ти се решат проблемите", или се занимаваш с ревизии и проверки", разказа Цветомир Найденов.

"Веселин Балтов не може да не е ставал свидетел какво прави Божков по нощните заведения в София, като негова лична охрана. За мен Божков е най-тежкият криминален престъпник в България, представен пред закона, с 18 обвинения. Как ще прави партия?", завърши бизнесменът.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Васил Божков

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети