Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Разследват Олимпиакос за черно тото

Спорт

Разследват Олимпиакос за черно тото

Разследват Олимпиакос за черно тото - Tribune.bg

Гръцкият колос е заплашен с изхвърляне във втора дивизия

В Гърция приключи разследването на уговорената футболна среща между отборите на Олимпиакос и Атромитос, проведена през 2015 година, съобщава SDNA.

Олимпиакос може да бъде изпратен в по-долната дивизия, президентът му Вангелис Маринакос е обвинен в уговаряне на футболен мач и може да бъде дисквалифициран доживотно. Той също така може да бъде глобен с 3 милиона евро. Маринакис е заподозрян, че е организирал няколко уговорени срещи с участието на Олимпиакос между 2014 и 2015 година.

Прокуратурата обвинява и няколко футболни рефери и клубове, включително Панатинайкос. Заподозрени са 15 души, сред които президентът на Атромитос Йоргос Спанос, бившият президент на Гръцката футболна федерация Георгиос Сарис, бившият вицепрезидент на федерацията Аристидис Статопулос и шестима съдии.

Рикардо Са Пинто, който е тренирал Атромитос през 2014/2015 и 2017 година, също е замесен в случая. Основан през 1925 година Олимпиакос е най-титулуваният клуб в Гърция с 44 титли. През този сезон отборът води с голяма преднина след 26 кръга, но в момента първенството е прекратено заради пандемията от коронавирус.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети олимпиакос

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати