Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Реал Мадрид изпусна Хетафе, но остава лидер в Ла Лига

Спорт

Реал Мадрид изпусна Хетафе, но остава лидер в Ла Лига

Реал Мадрид изпусна Хетафе, но остава лидер в Ла Лига - Tribune.bg

Реал Мадрид стартира с шокираща загуба с минималното 0:1 в гостуването си на Хетафе в първи двубой за новата 2022 година в първенството.

Единственото и победно попадение реализира Енес Юнал още в деветата минута след груба грешка на Едер Милитао.

"Лос бланкос" изиграха доста безличен двубой, макар че създадоха някои отлични ситуации. Проблемите за Реал дойдоха от многото грешни решения и неточни отигравания в предни позиции. През първата част домакините взеха аванс още с първия удар в двубоя, но "белите" се разиграха и бяха близо до изравняването, но и гредата ги спря. През второто полувреме Реал продъли да доминира, но така и не успя да застраши сериозно вратата на Давид Сория.

По този начин Хетафе нанесе първа загуба на Реал от 15 мача насам и записа първи успех над този съперник от 2012 година.

„Подарихме гол на противника, а грешката дойде от играч, който обикновено е отличен в защита.“

Това каза Карло Анчелоти след загубата.

„Тази загуба може да послужи като будилник - да ни напомни, че ваканцията свърши. Отборът не беше във формата, която показваше преди Коледа. Днес сякаш още празнувахме“, посочи Анчелоти.

„Нямам нужда от оправдания. Не играхме добре и загубихме. Вчера казах на играчите, че харесвам начина, по който тренираме. Думите ми сега не са критика, няма драма. Ние оставаме лидери в шампионата. Липсваха някои футболисти, други пък не играха добре днес, като Бензема например. През втората част Азар опита да направи нещо, но не създаде положения за разлика от Марсело. Очевидно в такива трудни мачове Марсело дава повече възможности в атака", допълни италианецът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати