Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Реал Мадрид си върна короната в Испания

Спорт

Реал Мадрид си върна короната в Испания

Реал Мадрид си върна короната в Испания - Tribune.bg

Столичният гранд загуби титлата от градския съперник Атлетико през миналия сезон, но сега си гарантира предсрочно спечелването й за рекорден 35-и път в историята.

Това стана след категорична победа с 4:0 над гостуващия Еспаньол в мач от 34-и кръг на „Ла Лига“.

Така момчетата на Карло Анчелоти донесоха много радост на „Сантяго Бернабеу“ само дни преди да приемат Манчестър Сити за предстоящия през седмицата полуфинален реванш от Шампионската лига.

„Белия балет“ игра с голяма част от резервните си футболисти, които не разочароваха и спечелиха с лекота след 2 гола на Родриго, един на Марко Асенсио и още един на появилия се за последните 10 минути нападател Карим Безнема.

В 72-ата минута пък попадение на Иско бе отменено след намеса на VAR. Въпреки това Реал взе своето и събра 81 точки, с които е недостижим на върха в класирането 4 кръга преди края.

Вторият Севиля има 64 пункта, докато третият Барса е с 63 в своя актив, но и мач по-малко. Еспаньол пък остана 13-и с 39 след трето последователно поражение.

Първия удар по топката в срещата символично направи тенисистът Рафаел Надал, който е почетен член на "кралския клуб". Над всички през първата част бе нападателят Родриго, който вкара два гола до почивката.

Бразилецът получи пас от своя сънародник Марсело в 33-а минута и прецизно прати топката в долния ляв ъгъл. Две минути преди почивката отново Родриго се разписа за 2:0. В 55-а минута и Марко Асенсио записа името си сред голмайсторите.

В последния половин час от мача Анчелоти пусна в игра Бензема, Кроос и Иско, за да поддържат игрови ритъм преди важния реванш с Манчестър Сити в сряда.

Бензема не пропусна да се разпише и оформи крайното 4:0 в 81-а минута след асистенция на Винисиус. След последния съдийски сигнал играчите на Реал вдигнаха титлата и дадоха начало на празненствата по улиците на Мадрид.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети