Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Реал Мадрид победи Барса с гол в 93-та минута

Спорт

Реал Мадрид победи Барса с гол в 93-та минута

Реал Мадрид победи Барса с гол в 93-та минута - Tribune.bg

Джуд Белингам стана големият герой на "Бернабеу" с победен гол в добавеното време

Реал Мадрид спечели с 3:2 дербито с Барселона от 32-ия кръг на Ла Лига и вече спокойно може да мисли за титлата на Испания. "Белия балет" на два пъти трябваше да се връща в мача, а в 93-та минута Джуд Белингам матира каталунците за крайния успех.

В класирането Реал Мадрид е лидер със 81 точки, с 11 повече от Барселона. 

Срещата започна на високи обороти, първо Винисиус опита изстрел от дистанция, който бе блокиран. В 4-ата минута пък Кристенсен шутира към вратата на домакините, но изпълнението му бе лошо и топката прелетя високо над вратата.

Две минути след това датчанинът се извиси във въздуха, за да засече с глава центриране на далечната греда. Ударът на Кристенсен мина покрай тръгналия напред Лунин и се озова в мрежата на "лос бланкос".

Лукас Васкес нахлу в наказателното на каталунците, след което се справи с Кубарси като смени посоката. Играчът на Реал Мадрид бе препънат и се стовари на земята, а Сото Градо отсъди дузпа. Винисиус изпълни точно от бялата точка и изравни за 1:1 в 18-ата минута.

В 25-ата минута Араухо стигна до центриране при корнер и стреля с глава, а топката прелетя малко над напречната греда.

Три минути след това Барселона бе на милиметри от гола. Ямал отклони на близката греда подаване от ъглов удар, а Лунин бе изненадан. Вратарят все пак успя да избие топката, но останаха съмнения, че тя вече бе преминала голлинията. След продължителна проверка с ВАР играта беше подновена с нов корнер.

Второто полувреме започна с атака на Барса, която мина през Ямал отдясно. Той създаде нови проблеми за Камавинга, а в крайна сметка отправи шут от границата на наказателното, който обаче попадна в средата на противниковата врата и не бе проблем за Лунин.

В 55-ата минута Модрич пусна извеждащ пас към Винисиус. Бразилецът пое и напредна, докато бе натиснат от двама защитника на гостите. В крайна сметка футболистът на "кралския клуб" шутира, но встрани от вратата на Тер Стеген.

В 69-ата минута Ямал стреля с левия крак от границата на наказателното, а топката се опита да отклони Феран, но не успя. Все пак Андрий Лунин изби, но кълбото се озова в краката на Фермин Лопес, който веднага я добави в мрежата за 2:1.

Три минути след това Винисиус намери чудесно включилия се Лукас Васкес, който върхлетя топката и я изстреля покрай Тер Стеген, за да изравни отново.

В добавеното време Лукас Васкес пусна остър пас по земя, с който Хоселу се размина. Топката обаче стигна до свободния Белингам на далечната греда, който прати топката в мрежата за 3:2.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети