Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Реал Мадрид спечели юбилейното Ел Класико срещу Барселона

Спорт

Реал Мадрид спечели юбилейното Ел Класико срещу Барселона

Реал Мадрид спечели юбилейното Ел Класико срещу Барселона - Tribune.bg
Снимка:

Столичани победиха с 2:0 на "Бернабеу"

Реал Мадрид спечели с 2:0 второто Ел Класико за сезона и общо 180-о в историята на съперничеството с Барселона. Двубоят бе изключително равностоен, като и двата тима имаха своите моменти в битката на „Бернабеу“, но „кралския клуб“ успя да спечели дербито благодарение на гол в 71-ата минута на Винисиус и втори на резервата Мариано в добавеното време. Така след успеха тимът на Зинедин Зидан измества Барселона от първото място. Столичният гранд има в актива си вече 56 точки, докато Барселона остава на второ място с 55.

Срещата започна на високи обороти, като домакините бяха по-активният тим в първите минути. Карим Бензема отправи опасен удар над вратата в 9-ата, а пет по-късно не успя да засече свалена топка от Иско.

В 16-ата Марсело се възползва от слабо изчистване на Тер Стеген, намери Кроос на границата на наказателното поле, но германецът стреля неточно в аут.

В ответната атака Гризман направи отлично двойно с Де Йонг, но бе блокиран от Варан в пеналта.

В 21-ата минута Марсело организира бърза контра за домакините отляво, но вместо да подаде на свободния Иско в наказателното поле, реши да търси Винисиус и топката бе изчистена. В същата минута Гризман пропусна едно от най-чистите положения за каталунците през първата част. Меси комбинира с Алба, той продължи към Гризман, но французинът прати над вратата от около десетина метра.

Видал бе изведен в близост до наказателното поле в 30-ата, но бе покрит от бранител и с пета намери Гризман, той веднага отклони за Меси, за да последва слаб удар на аржентинеца в Куртоа, който бе покрил левия ъгъл.

В 34-ата минута Гризман изведе отлично Артур, който надбяга Тони Кроос, но останал сам срещу Куртоа би в тялото на вратаря.

Белгийският страж показа класа и в 38-ата, когато Лионел Меси отправи силен удар, влизайки в пеналта.

В 56-ата минута Иско отправи далечен диагонален удар към горния ляв ъгъл, Тер Стеген се разтегна максимално и успя с една ръка да отклони, а топката мина на опасно близо до гредата.

Офанзивата на Реал продължи и в следващите минути, в които домакините на два пъти пропуснаха да отбележат. В 61-ата Иско засече с глава центриране, Тер Стеген опита да избие, но бе хванат в крачка и не игра с топката, за късмет на гостите Пике се бе върнал и изби от голлинията. Две по-късно Карвахал центрира технично за Бензема, който от линията на вратарското поле засече в движение, но не уцели вратата.

Натискът на домакините даде резултат в 71-ата минута, но и с голяма доза късмет. Винисиус пробва изстрел от малък ъгъл, Пике влизаше на шпагат и отклони топката, но така заблуди Тер Стеген, който нямаше време да реагира и кълбото влетя в мрежата зад него.

Мариано замени Бензема в добавеното време и само след минута успя да се разпише за крайното 2:0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети