Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Революционна промяна в художествената гимнастика

Спорт

Революционна промяна в художествената гимнастика

Снимка:

Компютър ще помага при оценяването в художествена гимнастика.

Това съобщи президентът на международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

“В атлетиката и плуването резултатите се измерват с време и на всички е ясно какво се случва. В игрите се играе на голове и точки и всичко се случва пред очите на хората. В гимнастиката играят съчетания, които за обикновения човек изглеждат еднакви, но след това се получават различни оценки. Точно тук е проблемът, който трябва да решим.

Идеята е честност и повече интерес при зрителите. Сега много от почитателите не разбират точно какво се оценява и как се подреждат спортистите. Новата система ще даде шанс и на самите гимнастици. Така те ще могат да тренират и да знаят на какво могат да разчитат или не по време на състезания”, заяви Ватанабе.

Системата се базира на 3D модел, който автоматично ще пресмята изпълнението на елементите, като всеки от тях има различна стойност на трудност. Сформираната оценка няма да е окончателна, а ще е в помощ на съдийките на масата.

Подобна система вече действа във фигурното пързаляне, като по време на съчетанието се изобразява изпълненият елемент и неговата стойност.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема