Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Куп отбори от efbet лига не пуснаха националите си в Африка

Спорт

Куп отбори от efbet лига не пуснаха националите си в Африка

Куп отбори от efbet лига не пуснаха националите си в Африка - Tribune.bg
Снимка:

Ако те отидат и играят, ще се приберат най-рано на 1 или 2 април, което означава, че трябва да изкарат 10-дневен карантинен период и да пропуснат някои от мачовете на своите отбори.

Лудогорец няма да пусне нито един от националните състезатели, които са повикани от африканските отбори, съобщава dsport. Причина за това е карантината, която те трябва да прекарат след завръщането си в България.

Независимо, че датите са официални от ФИФА, световната и европейска централа дават възможност на клубовете сами да вземат решения дали да пуснат повиканите национали. Като тази опиция е възможна само ако в съответната държава има наложена карантина по-дълга от пет дни, както е в случая с България.

Изолацията не се отменя от резултатите на PCR-тестовете. Заради новите разновидности на COVID-19 много страни предприеха различни рестрикции. Именно заради тях някои от мачовете от фазата на елиминациите в Шампионска лига и Лига Европа се играха на неутрални терени.

Повиквателни за национали отбори в Африка имаха Оливие Вердон (Бенин), Мавис Чибота (Конго) и Абел Анисе (Мадагаскар).

Преди малко стана ясно, че и от Берое спират Ибрахима Конте, Гюас Макута, Стив Фуртадо и Илиас Хасани за лагерите на националните им отбори. Oт клуба са изпратили официални писма до федерациите на Гвинея, Конго, Кабо Верде и Алжир, че няма да пуснат четиримата футболисти за предстоящите квалификации за Купата на Африканските нации.

Конте имаше повиквателна от националния отбор на Гвинея, Макута бе част от плановете на Конго, Стив Фуртадо на Кабо Верде, а Хасани на Алжир.

"Смърфовете" са поредният клуб от efbet Лига, който не пуска национал да играе за родината си. Защитникът на Локомотив Пловдив Дейвид Малембата няма да пътува за родината си Мозамбик, за да играе за националния отбор.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети