Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ролан Гарос ще се играе пред публика

Спорт

Ролан Гарос ще се играе пред публика

Президентът на Френската федерация по тенис Бернар Жюдичели обяви, че Oткритото първенство на Франция ще се проведе с присъствието на зрители като капацитетът на трибуните ще бъде зает на до 60 процента.

На основните кортове заедно ще могат да седят до четирима души, като между всяка група ще трябва да има поне една седалка отстояние. На по-малките кортове всяка втора седалка ще трябва да остане празна. Жюдичели посочи, че очаква на финала на "Ролан Гарос" да присъстват около 10 000 души при капацитет на корт "Филип Шатрие" от 15 000.

При придвижването си между отделните кортове в комплекса в Париж зрителите ще бъдат задължени да носят маски, а докато гледат мачове това ще бъде преопоръчително. Според Жюдичели всички тези мерки могат да бъдат преразгледани, но само ако правителството на Франция обяви допълнително смекчаване на мерките в борбата с коронавируса.

Ако обаче ситуацията се влоши, организаторите са готови чрез жребий да анулират част от закупените за турнира билети. Откритито първенство на Франция трябваше да се състои през май месец, но заради пандемията бе отложено за есента. То трябва да стартира на 27 септември, само две седмици след завършването на Откритото първенство на САЩ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още