Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ролята на шампиона по борба Елис Гури в трафика на наркотици

Спорт

Ролята на шампиона по борба Елис Гури в трафика на наркотици

Ролята на шампиона по борба Елис Гури в трафика на наркотици - Tribune.bg
Снимка:

27 души са били задържани по време на операция срещу трафик на наркотици като един от тях е Елис Гури – шампион по борба, съобщава албанската „Лапси“ още през 2018. Младежът от Шкодра е добре познато име в света на борбата, където печели бронзов медал от Европейското първенство.

Задържан е бил за криминалните престъпления „Производство и продажба на наркотични вещества“ и „Трафик на наркотици“ преди 5 години.

След 2008 г. Елис Гури представява България в борбата, напомня изданието. Астмер Билали, бившият шампион по бокс (арестуван при акцията през септември в Шкодра) заедно с Гури като според прокуратурата са извършвали трафик на канабис и кокаин. Това е било установено чрез подслушване на телефони.

Кариерата на Елис Гури

Елис Гури е роден в Шкодра на 6 юли 1983 г. На европейското първенство по борба в Тампере през 2008 година той печели бронзов медал в категория до 96 килограма. На летните олимпийски игри в Пекин завършва на осмо място.

В края на 2010 година получава българско гражданство и започва да се състезава за нашата страна. През 2011 г. печели златен медал на Световното първенство по борба в категория до 96 кг.

По настоящем Елис Гури е зам.-треньор на националния отбор по борба. Той има забрана за пътува в чужбина, тъй като ще бъде задържан.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети борба, наркотици
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети