Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Росен Барчовски: Сезонът в НБЛ нямаше как да се доиграе

Спорт

Росен Барчовски: Сезонът в НБЛ нямаше как да се доиграе

Росен Барчовски: Сезонът в НБЛ нямаше как да се доиграе - Tribune.bg

Националният ни селекционер подкрепи решението да бъде прекратен сезона

"Сезонът в българската Национална баскетболна лига нямаше как да се доиграе", смята треньорът на мъжкия представителен тим Росен Барчовски. Специалистът е съгласен с решението на Управителния съвет от четвъртък.

След сериозно напрежение беше решено шампионатът да не се доиграе, а крайно класиране да не бъде съставяно.


"Всички клубове се обединиха около това, но именно те предрешиха нещата. Голяма част от отборите освободиха своите чужденци още в средата на март, когато започна извънредното положение. В повечето клубове това са най-класните играчи. Сега е много трудно да се завърнат" - допълни Росен Барчовски. - "Решението е тежко, но виждате какво се случва и в другите спортове. Във волейбола се заговори за съдебни дела. Навсякъде по света това е проблем. Нормално е да има напрежение, след като хвърлени толкова усилия и средства."

Най-голяма дискусия от решенията на Управителния съвет предизвика изборът на трите отбора с квоти за европейските клубни турнири. Селекцията падна върху Топ 3 от предишната състезателна година - Балкан, Левски Лукойл и Берое.

"ФИБА най-вероятно ще търси допълнително отбори, които да участват в тези турнири, защото много бюджети ще намалеят" - смята Росен Барчовски. - "Напълно е възможно да имаме и четири участници. Не трябваше да се избързва с решенията за квотите."

Първенството при жените, втория ешалон на мъжете и детско-юношеските шампионати могат да се доиграят и до Нова година, а мнението на Барчовски - "При жените има два отбора, които се борят за първото място и още два за бронзовите медали. Същото е положението в "А" група при мъжете", обобщи селекционерът.


"Раздорите между водещите клубове няма да се отразят на взаимоотношенията между баскетболистите в националния отбор", убеден е Барчовски.

"Една от най-силните черти на тима е духът и приятелството" - допълни именитият треньор и баскетболист. - "Беше направен неумишлен опит това да се развали. За щастие не се получи. Момчетата са разумни. По-големият проблем е това, че европейското първенство беше отложено за 2022 г. Не е ясно как ще се проведат квалификациите, където тръгнахме добре."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети