Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Рубльов спря Григор Димитров на четвъртфиналите в Индиън Уелс

Спорт

Рубльов спря Григор Димитров на четвъртфиналите в Индиън Уелс

Рубльов спря Григор Димитров на четвъртфиналите в Индиън Уелс - Tribune.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 5:7, 2:6 сета от световният номер 7 Андрей Рубльов на четвъртфиналите на Индиън Уелс.

Първият гейм започна отлично с хубав сервис на Григор, чиято първа грешка на подаване бе чак на 0:30. Впоследствие лош слайс направи и 30:30. Геймът бе завършен с непредизвикана грешка на Рубльов от форхенд. Първото подаване на Рубльов пък мина абсолютно безпроблемно, взимайки го на 0. Третият гейм в срещата се разви доста зле за Григор, като Рубльов имаше две точки за пробив, които нашенецът отрази. В крайна сметка Гришо затвори гейма с четири поредни точки и хубав сервис по диагонал. При 30:30 на второто подаване на Рубльов се получи много атрактивно и дълго разиграване, което даде на хасковлията точка за пробив. Два недобри ретура обаче дадоха предимство на Рубльов, а впоследствие руснакът затвори с ас. Димитров направи първата двойна грешка в мача при 30:30 в петия гейм. Много лоша къса от Рубльов на мрежата даде аванс от 40:30 за българина. До края на гейма Григор бе неузнаваем, допускайки няколко грешки, една от които двойна, за да допусне пробив.

В първият гейм след реализирания пробив Рубльов не допусна почти никакви грешки и го "прибра" на 15. Димитров реагира на пробива като попарен и взе следващия си сервис-гейм на 0, затваряйки го с ас. При четвъртото си подаване и резултат 0:30 руската втора ракета направи двойна грешка, но това не му повлия особено и той успя да спечели сравнително лесно подаването си. Григор отново не разчиташе много на първия си сервис, освен за 15:0, когато комбинира с форхенд-уинър по обратния диагонал. Все пак, независимо от двойна грешка номер 3 в мача успя да преодолее трудностите за 4:5. В десетия гейм на първия сет българинът показа много добри ретури и движение по корта и върна пробива след два сечени бекхенда и грешка на 24-годишния тенисист.

В първото си подаване след пробива Димитров не издържа на напрежението. Рубльов съумя да реализира брейка след много дълбок удар, кацнал на линията. При сервис-гейм за затваряне на сета 24-годишният руснак стигна до три сетбола, които 30-годишният българин успя да върне. При 40:40 обаче, роденият в Хасково тенисист допусна непредизвикана грешка от форхенд, който уцели горното филе на мрежата, а един невърнат сервис му донесе сета.

Вторият сет започна с успешен сервис-гейм на Димитров, който въпреки че изоставаше с 0:30 се възползва от непредизвикана грешка на по-високоранкирания тенисист, а впоследствие и го наказа с хубав форхенд. В третия гейм на сета Димитров допусна неточност от деми-воле за да го прати в сметката на руснака, допускайки ранен брейк. Световният номер 7 затвърди пробива с два мощни сервиса. Спадът при Димитров продължи и с нова двойна грешка поднесе втори пробив на Рубльов, който при шестия гейм в сета не даде никакъв шанс на българина, прибирайки го с ас по правата.

В седмия гейм на сета Димитров отрази сетбол. На няколко пъти той не успя да затвори подаването си, но в края "привика" руснака на мрежата с къса топка и от втория си опит реализира уинър по правата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети