Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Русе посрещна волейболните „лъвици”

Спорт

Русе посрещна волейболните „лъвици”

Русе посрещна волейболните лъвици - Tribune.bg
Снимка:

Две рожденички в националния отбор, малчугани пяха „Честит рожден ден“ пред Паметника на свободата

Момичетата от националния отбор по волейбол се срещнаха с фенове в центъра на Русе. В „Монбат Арена“ от 21 до 23 май е първият кръг от Волейболната лига на нациите. Нашите са в група с Япония, САЩ и Белгия.

Деца от детските градини, облечени в екипи в цветовете на България и с нарисувани български знамена на лицата, представиха пред волейболистките и треньорския щаб специално подготвен танц с волейболни елементи пред Паметника на свободата. Националките бяха посрещнати с рози, подарени им от заместник-кмета на Русе инж. Димитър Наков.

Две рожденички има в отбора днес - Силвана Чаушева и Лора Китипова. Русенските малчугани изненадаха Чаушева, като ѝ изпяха „Честит рожден ден“. Китипова се присъединява към националките преди днешната вечерна тренировка, съобщава Българската федерация по волейбол. Тя и Мария Каракашева имаха до по-късно ангажименти с шампиона на Румъния „Волей Алба“, с който спечелиха купата на страната и играха финал във втория по сила турнир в Европа за Купата на CEV.

„Преди 2 години на турнира от Световното Гран при публиката в Русе беше страхотна и ни оказа голяма подкрепа. Очаквам да направим зрелищни и добри мачове. След успехите през миналата година се изкачихме в Лигата на нациите, където ни е мястото. Очакват ни трудни мачове, но имаме добър треньор и треньорски щаб и се подготвяме добре, въпреки че времето е малко. Надявам се да покажем воля и български дух, за да успеем”, заяви капитанът на „Марица” (Пловдив) Нася Димитрова.

„Всеки отбор има слабо звено, което ние трябва да използваме и атакуваме. Надяваме се да направим хубави мачове и да постигнем целта си. Нашият отбор е много сплотен и притежава силен дух. Това се видя и през миналата година. Силно вярвам в момичетата, защото ние сме не просто приятелки, а едно голямо семейство. Нека хората, които ще дойдат в залата бъдат нашето сърце в играта. За нас е огромна чест и мотивация да игрем пред българска публика”, завърши Димитрова.

Рожденичката Силвана Чаушева също призова феновете да напълнят залата и да подкрепят момичетата.

„Ще направим всичко по силите си, за да отговорим на големите очаквания, които има към нас. Подготвяме се добре и мисля, че ще се справим”, каза Чаушева.

Билети за турнира можете да закупите онлайн на ticketportal.bg, в партньорската мрежа и на касата на "Монбат Арена Русе". Пропуските са на напълно достъпни цени. Дневните билети (за два мача) започват от 10 лева, като има и опция за пакетен билет за трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лева.

Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе:

21 май, 2019

17:00 ч: Белгия - САЩ

20:30 ч: България - Япония

 

22 май, 2019

17:00 ч: Япония - САЩ

20:30 ч: България - Белгия

 

23 май, 2019

17:00 ч: Белгия - Япония

20:30 ч: България - САЩ


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати