Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Русе с изцяло обновена и модернизирана зала за лека атлетика

Спорт

Русе с изцяло обновена и модернизирана зала за лека атлетика

Русе с изцяло обновена и модернизирана зала за лека атлетика - Tribune.bg

Министърът на младежта и спорта и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев откри изцяло реконструираната и модернизирана закрита писта и зала за лека атлетика в спортен комплекс „Ялта“ в Русе. Големият ремонт стартира в началото на тази година с финансиране, осигурено от Министерството на младежта и спорта, в размер на 150 000 лева. Това е поредният изцяло реновиран обект в Русе. 

Малката зала с около 40-50-метрова писта беше в изключително лошо състояние в края на миналата година. Тя не бе ремонтирана основно откакто е направена преди 50 години. Приключилата вече реконструкция включва подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.

Откриването на залатаОткриването на залата

Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип „in situ“, която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.

„Щастлив съм, че това е поредният спортен обект в Русе и страната, който изцяло модернизирахме. Вярвам, че тази зала ще бъде дом за десетки бъдещи атлети – новите Христо Марков, Евгени Игнатов, Анелия Нунева и други наши рекордьори, с които се гордеем“, заяви Кралев.  

„Благодаря на министъра на младежта на спорта, който осигури необходимите средства за реконструкцията на залата. Неведнъж съм казвал, че Министерството на младежта и спорта е най-големият инвеститор в област Русе през последните години. Знаете, че в момента се изграждат футболни игрища в Щръклево, Бяла и Борово, както и площадки за стрийт фитнес в Ценово, Сливо поле, Две могили и Полско Косово. Предстои да бъде открита и спортната зала в град Бяла, с финансиране от правителството“, припомни Евгени Игнатов.

Според него с милионите левове, инвестирани в спортна инфраструктура, са създадени отлични условия за подготовка, което ще доведе и повече деца в залите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати