Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Русия извън световния спорт в следващите 4 години

Спорт

Русия извън световния спорт в следващите 4 години

Русия извън световния спорт в следващите 4 години - Tribune.bg
Снимка:

Извадиха страната от Олимпиадите в Токио и Пекин

Русия няма да вземе участие на Олимпийските игри. Световната антидопингова агенция (УАДА) извади Русия  от световния спорт в следващите 4 години, съобщава Factor.bg.

Световната антидопингова агенция (УАДА) наказа Русия с изваждане от всички международни състезания за период от четири години, което включва следващите Летни Олимпийски игри в Токио през 2020 и Зимната олимпиада в Пекин две години по-късно, пише БГНЕС.

На днешното си заседание в Лозана УАДА потвърди поисканото наказание от специалната комисия на организацията, която направи разследване на Руската антидопингова агенция (РУСАДА). „Препоръката на комисията по съответствие бе приета единодушно“, се казва в краткото съобщение на УАДА.

Причина за тежкото наказание е установяването на масово фалшифициране на данни и допинг проби от страна на РУСАДА, което разследващата комисия установи след дълго разследване. В края на миналата седмица президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че МОК ще се съобрази с решението на УАДА, каквото и да бъде то, което означава, че Русия действително ще бъда наказана за Олимпиадите в Токио и Пекин. Все пак всички руски спортисти, които докажат, че не са имали взаимоотношения с РУСАДА, да бъдат допуснати до участие на Игрите, но най-вероятно под неутрален флаг. Със сигурност на Олимпиадата няма да бъдат допуснати официални представители на Русия, нито пък страната ще може да бъде домакин на каквото и да е международни спортни състезания.

„Руските спортисти ще трябва да докажат, че не са имали нищо общо с несъответствието на данните на РУСАДА, не са били замесени в допинг схемите, описани в доклада МакЛарън, и че техни проби не са били засегнати от манипулациите“, заяви говорителят на УАДА Джеймс Фицджералд след заседанието в Лозана.

Препоръката на специалната комисия за наказанието бе направена, след като беше анализирана информацията от замесената в прикриване на систематична употреба на допинг лаборатория в Москва, предоставена на УАДА през януари. Едно от изискванията на УАДА за премахване на наказанията на Русия, което беше решено през септември 2018 г., беше лабораторията в Москва да предостави всичката налична информация, без да я редактира. Преди възстановяването на правата, руската антидопингова агенция РУСАДА беше наказана в продължение на 3 години, заради разкрита схема за прикриване на допингирани атлети. В изявление УАДА каза, че предоставената им от руснаците информация за московската лаборатория не е била „нито пълна, нито автентична“. Световната централа твърди, че руснаците са премахнали стотици доказателства за нарушения и са изтрили множество файлове


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати