Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Русия обидена за второто място при ансамблите, виждат тенденциозност за България

Спорт

Русия обидена за второто място при ансамблите, виждат тенденциозност за България

Русия обидена за второто място при ансамблите, виждат тенденциозност за България - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер с остро изявление пред медиите, в което почти в прав текст обвини съдиите на олимпийските игри в подкрепя на България във финала на ансамблите.

„Състезание нямаше. От самото начало ни отнеха две точки. Още вчера казах, че това ще се случи, защото в квалификациите стана ясно, че бутат България, че хегемонията на Русия трябва да бъде преустановена“, заяви Ирина Винер, недоволна от случилото се на Олимпиадата.

„Съчетанията на българския отбор не бяха чисти, имаше леки грешки. Една десета се отстранява за всяка свита ръка. Те имаха 7-8 десети от такива грешки. Композициите им не са толкова трудни като нашите и темпото не беше същото. А и нашият образ беше представен по-добре! Не споря, че някой би могъл да хареса българския ансамбъл. Особено второто им съчетание. Мога да кажа, че обръчите им са много по-добри от топките. И точно на такива топки незабавно премахнаха Русия от сметките с една и половина точки. Това е смешно! Преди месец и половина на европейското първенство във Варна Русия победи България, а днес още в първата ротация те набраха солидна преднина, въпреки че съчетанието им с пет топки е много по-слабо", допълни председателят на Руската федерация по художествена гимнастика.

„Пряката задача беше да се спре хегемонията на Русия. Трябва да се пише не на Международната федерация, а директно на президента на МОК Томас Бах“, завърши легендарната треньорка по художествена гимнастика.

Руският олимпийски комитет вече е подготвил жалба за съдийство в художествената гимнастика и ще го изпрати и до ръководството на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети