Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Руска доминация на Тур дьо ски в Тоблах

Спорт

Руска доминация на Тур дьо ски в Тоблах

Руска доминация на Тур дьо ски в Тоблах - Tribune.bg
Снимка:

Сергей Устюгов, Иван Якимушкин и Александър Болшунов заеха първо, второ и трето място в старта на 15 километра свободен стил

Руските скибегачи Сергей Устюгов, Иван Якимушкин и Александър Болшунов заеха първо, второ и трето място в старта на 15 километра свободен стил в италианския курорт Тоблах от веригата Тур дьо ски.

Устюгов измина дистанцията за 31:02.5 минути и остави на 22.6 секунди зад себе си Якимушкин. Болшунов пристигна на точно 29 секудни зад победителя, като с финални усилия успя да измъкне последното място на подиума от шведа Ханес Халварсон, който завърши четвърти на 29.6 секунди изоставане.

Норвежецът Ханс Холунд на 34.6 секунди остана на пето място и изненадващо бе най-добрият в отбора на "викингите", които изненадващо имаха страшно много проблеми по време на цялото състезание. Холунд и осмият Шюр Рьоте бяха единствените представители на скандинавската страна в топ 10, а най-голям бе провалът за водача в класирането Йоханес Клаебо, който финишира едва 17-и, на цели 71.4 секунди зад Устюгов.

На противоположния полюс бе представянето в руския тим, тъй като Артьом Малцев допълни челната шестица, а Андрей Мелниченко и Денис Спитсов също намериха място в топ 10.

В генералното класиране във веригата Тур дьо ски след първите три от общо седем старта води Устюгов с общо време от 1 час, 6 минути и 43 секунди. Втори на 27 секунди е Болшунов, а Клаебо е трети на 37 секунди.

В подреждането за Световната купа първи е Клаебо с 630 точки, пред Болшунов с 502 и норвежеца Емил Иверсен с 495 точки./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети