Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. С мача Германия - Шотландия започва Евро 2024 по футбол

Спорт

С мача Германия - Шотландия започва Евро 2024 по футбол

С мача Германия - Шотландия започва Евро 2024 по футбол - Tribune.bg

Тази вечер в 22:00 часа българско време стартира дългоочакваното Евро 2024.

В мача на откриването един срещу друг ще се изправят домакините от Германия и Шотландия в сблъсък от група А на надпреварата, а срещата ще се проведе на „Алианц Арена“ в Мюнхен.

Преди двубоя ще има традиционна откриваща церемония, на която ще бъде почетен и легендарният футболист Франц Бекенбауер, който си отиде от този свят на 7 януари тази година. Действащ шампион е съставът на Италия, който триумфира в отложеното с година заради пандемията от коронавирус издание през 2021 срещу Англия след изпълнение на дузпи.Германия ще приеме шампионата на Стария континент за втори път в историята, след като през 1988 Западна Германия е домакин на надпреварата, а победител става Нидерландия. Бундестимът поделя първото място по трофеи с Испания – и двете страни имат по три във витрините си, но последното за германците датира от далечната 1996 г. в Англия.

След първия ден от програмата, двубоите ще са по три на ден и ще стартират през три часа – 16:00, 19:00 и 22:00, с изключение на последните срещи от групите, където ще има решителни сблъсъци, определящи продължилите към осминафиналите отбори. Те ще са по едно и също време.

За елиминациите на турнира се класират първите шест отбора от всяка група плюс четирите най-добри втори. При равенство в точките следващият показател, който ще се вземе под внимание, е головата разлика, а след това и броят отбелязани попадения. Груповата фаза приключва на 26 юни, а осминафиналите започват три дни по-късно. Четвъртфиналите ще се играят на 5 и 6 юли, а полуфиналите на 9 и 10 юли съответно в Мюнхен и Дортмунд. Финалът на „Олимпиащадион“ в Берлин е на 14 юли от 22:00 часа наше време.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ЧЕТЕТЕ ТУК!!!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати