Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. С подвита опашка: Градев осъзнал, че не може да оглави БФС, никой клуб не иска да го номинира

Спорт

С подвита опашка: Градев осъзнал, че не може да оглави БФС, никой клуб не иска да го номинира

С подвита опашка: Градев осъзнал, че не може да оглави БФС, никой клуб не иска да го номинира - Tribune.bg
Снимка:

Георги Градев вероятно ще се откаже от налудничавата си идея да стане президент на БФС. Това намекна неюристът при гостуването си в "Денят започва" по БНТ. "Ако разумът надделее, а той при мен вече е надделял, трябва всички да се отдръпнем и да се обединим около една кандидатура. Тя трябва да влезе през парадния вход и циркът да приключи. Има само едно име, около което може да се обединим и това е Стилиян Петров", изстреля в ефир "специалистът по спортно право" без юридическа диплома.

По информация на NOVSPORT обаче причината за очаквания отказ на Градев е съвсем друга. Той е отчаян от факта, че все още не може да намери клуб, който да издигне кандидатурата му за президент на БФС. Абсолютно всички потърсени категорично са му отказали, а крайният срок 29 февруари наближава...

"Всеки трябва да си знае мястото под слънцето и да бъде реалист. На фона на останалите кандидати само аз имам успехи като управленец в спорта. Поех за 6 месеца шахмата и съм европейски отборен шампион за жени", каза Градев, който според свидетели се е запознавал със "златните" ни момичета в шахмата някъде след третия кръг на първенството в Черна гора...

Неюристът нападна останалите кандидати, включително и Димитър Бербатов, около когото се навърташе в продължение на две години. "Нито един от тях няма щаб, няма офис. Бербатов също няма, аз две години бях там. Къде е офисът на Гонзо, на Касабов, на Манол някой си...", допълни той. Георги Градев си призна, че не може да бъде обединителна фигура в българския футбол.

"Стилиян Петров е човекът, който говори с кметове на малки, средни и големи градове. Не виждам кой друг може да консолидира малки, средни и големи хора. Всеки от нас има качества, но не достатъчно. Аз също нямам достатъчно качества и не мога да бъда обединителна фигура. Знам си много добре възможностите, знам колко клубове ще гласуват за мен и това не е достатъчно. Трябва да се обединим около Стилиян Петров. Трябва да обединим хората. Не го ли направим. статуквото ще си остане. Фен съм на Манчестър Юнайтед и харесвам много Бербатов като футболист. Но той не е човек, който лесно комуникира с хората. Как ще е президент, как ще комуникира, той не си дава телефона на никого? И още нещо - трябва да влезем в 21-и век. Президентът на БФС трябва да може да се съблече и да играе футбол с деца. Трябва да може да подпише документ с телефона си, нито един от тях не може да го направи. Аз от 20 години работя с клубовете. Единственият, който има опит е Мишо Касабов, но той за 40 години не е направил нищо за футбола", допълни неюристът.

След това той нападна и Георги Иванов - Гонзо. "Георги Иванов ходи на срещи с кола на БФС, носи мрежички, топки на клубовете. Това е влияние с власт. Това е тежък конфликт на интереси, Гонзо и Касабов трябваше да напуснат системата преди тези избори. Това сега е тежък конфликт на интереси. Ако няма обединение на всички тези 500 клубове, те няма да бъдат защитени в следващите 4 години и ще си говорим лоши неща за футбола", заяви още Градев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети