Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Съдиите порязаха Каменова срещу Лин Ю Тин, била е готова да се откаже в знак на протест

Спорт

Съдиите порязаха Каменова срещу Лин Ю Тин, била е готова да се откаже в знак на протест

Съдиите порязаха Каменова срещу Лин Ю Тин, била е готова да се откаже в знак на протест - Tribune.bg
Снимка:

Националката на България по бокс Светлана Каменова не успя да спечели втори медал за България от Летните олимпийски игри в Париж.

 На четвъртфинал представителката ни в категория до 57 килограма допусна поражение от поставената под номер едно в дивизията Лин Ю Тин (Китайско Тайпе). Каменова не успя да си гарантира място на почетната стълбичка и минимум бронзово отличие, тъй като след три рунда битка съдиите във френската столица решиха да присъдят победата на Тин.

Каменова държеше биткатата под контрол през по-голямата част от времето, като бе по-агресивната и пресираща състезателка между въжетата. Тин използваше непозволени прийоми в клинча, което накъса играта и донякъде изнерви настоящата европейската шампионка и запали допълнителна искра в играта й.

Българката носителка на медал от световно първенство се бори докрай през всички девет минути, но петимата съдии край ринга решиха, че победата трябва да отиде в полза на Тин.

Треньорът на българската боксьорка Борислав Георгиев беше бесен от загубата на своята възпитаничка в Париж от жената-мъж Лин Ю Тин от Китайско Тайпе. 

"Абсолютно нареден мач, само като видях съдийския състав. За мен първият и вторият рунд бяха наши. Тайванката играеше мръсно. Като влезеше в клинч, падаше. Възмутен съм от съдииите да правят, каквото си искат. МОК подкрепя тези две състезателки. Нормално е и съдиите да ги подкрепят. Светлана се отпусна и игра страхотно. Доволен съм и от Станимира. Играха с хъс и сърце, играха за България. Напрежението напоследък вреди и на Светлана. Звънят и всякакви хора, няма как да не оказва влияние", каза Борислав Георгиев пред БНТ. 

 Каменова също беше бясна след скандалната загуба от Лин Ю Тин и не пожела да говори. 

След втория рунд, който също като първия бе присъден скандално в полза на Лин Ю Тин , Светлана Каменова реагира мигновено: "Сваляй". 

Така тя искаше да напусне мача преди края му. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети