Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Съдийската комисия призова за изваждане от футбола при физическа агресия към съдиите

Спорт

Съдийската комисия призова за изваждане от футбола при физическа агресия към съдиите

Съдийската комисия призова за изваждане от футбола при физическа агресия към съдиите - Tribune.bg
Снимка:

Съдийската комисия на БФС излезе със становище свързано с поредицата от информации за физическо насилие над реферите в аматьорския футбол.

Ето какво написаха от комисията:

СК при БФС изразява своето възмущение и загриженост относно зачестилите прояви на насилие над съдиите, обслужващи първенствата в аматьорския футбол.

Категорично се противопоставяме на подобен род прояви, които намираме за крайно неприемливи, уронващи достойнството на личността и принизяващи съдийското съсловие.

Работата на реферите на терен е човешка дейност, която носи присъщата й вероятност за допускане на грешки. От такива не са защитени и състезатели, и треньори.

Насилието спрямо съдийската гилдия е сериозно предизвикателство, което е възможно да бъде преодоляно единствено в партньорство и със съдействие от цялата футболна общественост в Република България.

СК при БФС заявява твърдата си позиция, че е недопустимо да се прави компромис с проявите на агресия и апелира за упражняване на още по-сериозен контрол и налагане на максимално строги санкции на отговорните лица. В тази връзка Комисията възнамерява да инициира промени в Дисциплинарния правилник, в това число и налагането на дългосрочни наказания и изваждане от футбола при прояви на физическа агресия спрямо съдиите.

В заключение, СК при БФС за пореден път призовава цялата общественост да се въздържа от обидни и манипулативни внушения за дейността на съдиите по терените, които рушат доверието и уронват престижа на футбола и футболното съдийство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп