Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Салвадор поведе с 1:0 на България за Купа "Дейвис"

Спорт

Салвадор поведе с 1:0 на България за Купа "Дейвис"

Салвадор поведе с 1:0 на България за Купа Дейвис - Tribune.bg

Пьотр Нестеров загуби първата среща на сингъл и България отстъпва с 0:1 победи от Салвадор в мач от Световна група II за Купа "Дейвис", съобщи официалният сайт на Българската федерация по тенис.

Нистеров отстъпи с 3:6, 3:6 от Марсело Аревало (шампион в мъжките двойки на "Ролан Гарос" през 2022 и 2024 година и полуфиналист при дуетите на Откритото първенство на САЩ по-рано през този месец).

Двубоят се играе при перфектни условия на кортовете ТК „Локомотив" в гр. Пловдив.



Пьотр Нестеров поведе с 3:1 в първия сет, но загуби следващите десет гейма за 3:6, 0:5. Българинът върна три гейма, но загуби и втората част с 3:6. Срещата продължи 89 минути.


Във втория сингъл днес един срещу друг ще играят Янаки Милев и Сезар Крус.


България е в състав Пьотр Нестеров (21 г.), Янаки Милев (20 г.), Александър Донски (26 г.), Илиян Радулов (19 г.) и Иван Иванов (15 г.). Капитан на България е Валентин Димов, а Тихомир Грозданов е помощник треньор.


Всички двубои се предават директно на сайта на медийния партньор на БФТ - sportbg.bg


При победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в Световна група II.


Срещата за Купа Дейвис се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма, Top rent-a-car, Bluum, TIS group и други.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети