Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Съперниците на България за Европейското първенство за жени стават ясни на 23 януари

Спорт

Съперниците на България за Европейското първенство за жени стават ясни на 23 януари

Съперниците на България за Европейското първенство за жени стават ясни на 23 януари - Tribune.bg
Снимка:

Церемонията ще се проведе в Истанбул

Съперниците на България за предстоящото европейско първенство за жени 2019 ще станат ясни в сряда, 23 януари. Церемонията ще се проведе в Истанбул от 13:00 ч. българско време и ще може да се наблюдава на живо на EuroVolley.tv и на Фейсбук страницата на шампионата (https://www.facebook.com/CEVEuroVolley).

Шампионатът на Стария континент ще се състои от 23 август до 8 септември, като за първи път ще се проведе в четири държави - Турция, Полша, Унгария и Словакия. След решение на Европейската конфедерация (ЦЕВ) отборите бяха увеличени, като от 16 финалисти в шампионата преди две години, сега броят им нарастна на 24.

Дванадесет от потенциалните съперници на женския ни национален отбор идват от проведените квалификации. Останалите дванадесет, сред които и България спечелиха правото си да участват благодарение на класирането си от предното издание на шампионата през 2017 г.

Участниците ще бъдат разделени в 4 групи по 6 отбора, като всяка от четирите страни-домакини е предварително поставена като водач - Турция (Група А), Полша (Група B), Унгария (Група С) и Словакия (Група D). Останалите 20 тима са разпределени в 5 урни по 4 отбора. Волейболистките на Иван Петков са поставени в урна 2 заедно със съставите на Германия, Белгия и Хърватия. Четвъртфиналите ще се изиграят в Турция и Полша, между победителите от 1/8-финалите. Срещите от финалната четворка ще се състоят в Анкара (Турция).


Последвайте ни в Google News

 

Етикети , БФВолейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати