Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сърбия е първият победител в ATP Cup!

Спорт

Сърбия е първият победител в ATP Cup!

Сърбия е първият победител в ATP Cup! - Tribune.bg
Снимка:

Джокович и Троицки надделяха в мача на двойки за успеха на сърбите

Сърбия е първият победител в изданието на ATP Cup!

Във финалните сблъсъци западните ни съседи победиха с 2:1 Испания, като всичко се реши в мача на двойки, където Новак Джокович и Виктор Троицки победиха Пабло Карено-Буста и Фелисиано Лопес с 2:0 сета (6:3; 6:4). Рафаел Надал бе предварително заявен за срещата на двойки, но бе заменен от Фелисиано Лопес, след като заради натрупаната умора в последните дни реши да не играе нов двубой.

Преди това Новак Джокович записа поредната си победа над Рафаел Надал на твърди кортове, като спечели с 6:2, 7:6(4) във втория мач от финала. След тази победа той изравни резултата на 1:1, след като по-рано днес Роберто Баутиска Агут победи Душан Лайович с 6:1, 7:5.

Началото на срещата по двойки оправдна напълно очакванията за шоу. Сръбският тандем допусна ранен брейк и изостана 0-2, но с пробиви в шестия и осмия гейм направи страхотен обрат, преди да спечели частта с 6-3.


След подновяването на играта серията на Джокович и Троицки продължи, а испанците имаха сериозни проблеми с посрещането на Джокович, който връщаше в игра почти всяка топка. Сърбите започнаха с пробив за 1-0, а при 40-30 в следващата част Новак направи ас и затвърди – 2-0.

Лопес и Кареньо Буста продължиха да нямат отговор от посрещане, така че да се върнат в сета и да поставят под напрежение опонентите си. При 5-4 Новак Джокович бе на сервис и не остави никакви шансове на испанците – 6-4.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ATP Cup

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати