Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сърбия ще опита да продължи възхода си срещу Бразилия

Спорт

Сърбия ще опита да продължи възхода си срещу Бразилия

Сърбия ще опита да продължи възхода си срещу Бразилия - Tribune.bg

Бразилия и Сърбия се изправят един срещу друг в един от най-чаканите двубои от първия кръг на Световното първенство в Катар.

Срещата от група „G“ на стадион „Лусаил Айконик“ в едноименния град стартира в 21:00 часа.

„Селесао“, който е считан за един от основните фаворити за спечелването на Мондиала, ще има тежък балкански тест на старта в лицето на Сърбия в късния мач от програмата.

Южноамериканците са най-титулуваната нация със своите пет трофея. От последния обаче изминаха 20 години. Тимът остана непобеден в груповата фаза на последните пет турнира, като не успя да спечели в едва три срещи. Друг любопитен факт е, че Бразилия е единственият отбор, който е взел участие на всички 22 Мондиала до този момент.

Бразилци и сърби се изправиха в решителния трети рунд от групите преди четири години в Русия. Тогава сърбите отстъпиха с 0:2 и останаха на третото място. Интересно е, че с тях в група тогава също бе и Швейцария, която продължи към осминафиналите.

Формата на двата отбора е доста добра. Бразилия губи изключително рядко, като последното поражение бе преди 16 месеца на финала за Копа Америка от големия враг Аржентина. От юни насам тимът е изиграл четири контроли, които спечелиха и така са в серия от седем поредни успеха. Сърбия пък спечели промоция в Лига „А“ от Лига на нациите, а преди броени дни демонстрира атакуваща мощ при 5:1 над Бахрейн.

Световно първенство по футбол, Катар 2022, група „G“, първи кръг


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети