Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сари обмисля да пусне юношите срещу Рома

Спорт

Сари обмисля да пусне юношите срещу Рома

Сари обмисля да пусне юношите срещу Рома - Tribune.bg

Наставникът на "Старата госпожа" призна, че титулярите са твърде уморени от изиграните пет мача за последните 12 дни.

Маурицио Сари възнамерява да пусне младежкия състав на Юве до 23 години в последния кръг от Серия А срещу Рома.

Ювентус си гарантира поредната титла след победата над Сампдория преди дни, а снощи тимът видимо бе загубил свежест и отстъпи на Каляри с 0:2 в предпоследния кръг на калчото.

"Проблемът е, че ние сме единственият отбор в Европа, който изигра пет мача за 12 дни. Ще видим в каква кондиция са момчетата, но обмислям да пусна изцяло младежката формация срещу Рома, за да може всички от първия отбор да получат малко почивка", каза Сари.

Вниманието на Ювентус се насочва към мача-реванш от осминафиналите в Шампионска лига срещу Олимпик Лион, който е насрочен за 7 август. В първата среща Юве загуби с 0:1.

"Девет души останаха извън групата срещу Каляри заради контузии и доста от тях остават под въпрос за мача с Лион", каза още Сари. Той направи доста ротации в състава, но отново остави Кристиано Роналдо 90 минути на терена в опита му да изпревари Чиро Имобиле в битката за голмайсторския приз в Серия А.

"Роналдо е много мотивиран, искаше да играе. Той познава най-добре тялото си и знае кога има нужда от почивка. Роналдо е инстинктивен и не пасва добре в точно определени тактически роли. Това означава, че другият нападател трябва да се адаптира към движенията на Кристиано", каза още Маурицио Сари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети