Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сари призна за конфликти в Челси

Спорт

Сари призна за конфликти в Челси

Сари призна за конфликти в Челси - Tribune.bg
Снимка:

"Колкото по-високо се изкачваш по треньорската стълбичка, толкова по-сложни стават взаимоотношенията ти с футболистите"

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари призна, че е бил в конфликт с играчите на Челси от периода си в лондонския клуб. Специалистът е категоричен, че никога не би се върнал да живее в Англия, но тъгува по магията на английската Висша лига.

Сари изведе Челси до триумф в Лига Европа миналата година, но се раздели с лондончани и пое италианския гранд Ювентус.

"Колкото по-високо се изкачваш по треньорската стълбичка, толкова по-сложни стават взаимоотношенията ти с футболистите. Обкръжението ти се променя и е нужно повече време да се пренастроиш. Бях в обтегнати отношения с играчите на Челси, но когато съобщих, че напускам, много от тях плакаха", каза Сари в интервю за клубната телевизия на Ювентус.

"Не съм от хората, които потупват другите по гърба. Говоря много с футболистите, но предимно за грешките, които допускат и рядко ги хваля. Може би затова не се разбирах много с играчите на Челси, но в такъв случай футболистите се учат да те ценят такъв, какъвто си. В Англия ми се струва, че младите хора имат повече възможности, не само във футбола, но аз никога не бих живял там.

Не разбирам италианците, които живеят в Англия. Но футболът е друга история. Липсва ми Висшата лига. Английското първенство е на много високо ниво и атмосферата е уникална. Стадионите винаги са пълни, а дори противниковите фенове искат да се снимат с теб. Фантастично е", каза още Маурицио Сари./БНР
 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Челси

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати