Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сеганов: Влизане в Топ 8 ще е отлично постижение за нас

Спорт

Сеганов: Влизане в Топ 8 ще е отлично постижение за нас

Сеганов: Влизане в Топ 8 ще е отлично постижение за нас - Tribune.bg
Снимка:

Георги Сеганов е един от лидерите на националния отбор по волейбол.

Състезателят на италианския Топ Волей Латина дебютира на Световно първенство именно в Полша през 2014 година. Тогава Сеганов беше сред младоците в тима, а днес вече е звезда. Националът даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол.

"Има повече адреналин, но не бих казал, че е предстартова треска. Това е нормално преди всяко световно първенство. А и не само - като пред важен мач. Полша е фаворит. Ние също имаме своите аргументи. Видяхме до къде сме стигнали в последните две контроли срещу Канада. Смятам, че имаме потенциала да изненадаме поляците. Полската публика прилича много на българската. Ще бъде трудно. Ще направим всичко по силите си, за да смълчим тези почти 12 хиляди души. Ще дадем всичко. Ще играем с пълни сили до последната точка. Атаката е едно от най-силните ни оръжия. Решаващ в първите два двубоя срещу Полша и САЩ ще бъде началният удар. Трябва да победим поне два съперника", заяви Сеганов.

Той говори за новата си отговорност в състава.

"Преди осем години аз нямах голяма роля в отбора. Сега е съвсем различно. От мен се очаква много. Със сигурност най-голямата разлика при мен е в отговорността, която нося. Влизане в Топ 8 ще е отлично постижение за нас. Първият мач винаги е най-труден, но напрежението ще е в Полша. На Световно първенство слаби няма. Европейските тимове са много силни. Мексико също ще ни затрудни. Нивото на волейбола в последните години се изравни", добави Георги Сеганов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети