Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Семен Новиков се завърна: Усещах подкрепата на всички българи, следващата ми цел е световната титла

Спорт

Семен Новиков се завърна: Усещах подкрепата на всички българи, следващата ми цел е световната титла

Семен Новиков се завърна: Усещах подкрепата на всички българи, следващата ми цел е световната титла - Tribune.bg
Снимка:

Гайди, цветя, близки, приятели и фенове посрещнаха олимпийският шампион Семен Новиков, който пристигна на българска земя след златния медал на Олимпиадата в Париж.

„Много благодаря, защото усещах подкрепата и много се радвам, когато чета приятни думи от хората в България“, посочи Семен Новиков, след като кацна в София.

„Победата на всеки език е победа. Следващата ми цел е световна титла. Бях европейски, сега олимпийски, трябва ми комплект. Не мога да повярвам още, като откраднат медал го усещам. Винаги е чест за мен. Защо обичам златни медали, защото само след тях можеш да развяваш знамето на страната, която представляваш“. 

Той благодари на Гриша Ганчев и на цяла България за този шанс да се бори, както и на председателя на федерацията Христо Маринов.

Новиков посъветва на младите спортисти да не се предават, тъй като загубите ще са повече от победите. „Не се отказвайте, ако тренирате борба, дори да имате загуби. Не се предавайте докрай”, призова спортистът.

„Не знам как ще празнувам, искам един цял ден да спя“, призна Новиков пред медиите. 

Българският борец победи категорично със 7:0 иранеца Алиреза Мохмадипиани на финала в олимпийския турнир по борба в категория до 87 кг класически стил.

Припомняме, че България спечели седем медала от тазгодишните Олимпийските игри. Страната ни не е имала повече шампиони от десетилетия, а първата Олимпиада в Париж от 100 години насам позволи на хиляди българи да направят участието на родните спортисти във френската столица още по-специално.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети