Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сенегал направи много важна стъпка като победи Катар

Спорт

Сенегал направи много важна стъпка като победи Катар

Сенегал направи много важна стъпка като победи Катар - Tribune.bg

За Сенегал се разписаха Булайе Диа, Фамара Диеду и Бамба Диенг

Домакините на Световното първенство по футбол от Катар на практика отпаднаха от турнира още след втория си мач на Мондиал 2022.

Те допуснаха загуба с 1:3 от Сенегал, която бе втора поред след тази от Еквадор (0:2) на старта, така че само истинско футболно чудо може да ги спаси от елиминация.

То минава през тяхна победа над Нидерландия в последния мач от групата, както и поражение на „лалетата“ от Еквадор по-късно през деня днес.

Катарците дори нямаха отправен точен удар на световни финали в дебютните си 150 игрови минути, но през второто полувреме днес реализираха своя първи гол на Мондиали.

В негов автор се превърна резервата Мохамед Мунтари, който даде надежди на домакините в 78-ата минута като направи резултата 1:2, но в 84-ата друг футболист, появил се от пейката - Бамба Диенг, оформи крайния резултат.

Преди това Булайе Диа откри в 41-ата, а в 48-ата Фамара Диедиу удвои, за да може Сенегал да очаква с надежда мача на истината срещу Еквадор в последния 3-и кръг от потока.

Съдбата на Катар пък изглежда предопределена още преди сблъсъка с фаворита Нидерландия.

Сблъсъкът на стадион "Ал Тумама" в Доха между шампионите на Азия и Африка започна с по-добра игра на гостите. Сенегал можеше да открие още в четвъртата минута чрез Исмаила Сар, но неговият удар от малък ъгъл не намери рамката на вратата.

В 30-ата минута Сар надбяга защитата на катарците, но вратарят на домакините Мешаал Баршам излезе пред наказателното поле и изчисти в последния момент.

Четири минути по-късно тимът на Катар имаше основателни претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от главния съдия от Испания Антонио Матеу Лаос. Акрам Афиф навлезе в наказателното поле, а сенегалски защитник се стовари върху гърба му, без да играе с топката. Матеу Лаос обаче прецени, че няма основание да дава дузпа и играта продължи.

Полувремето вървеше към нулево равенство, но в 41-вата минута Сенегал откри чрез Булайе Диа. Нападателят на "лъвовете от Теранга" стигна първи до една лошо изчистена топка от защитата на катарците и с мощен удар я прати във вратата на Баршам за 0:1.

Гостите удвоиха аванса си веднага след началото на второто полувреме. Исмаил Джейкъбс центрира от корнер и Фамара Диедиу с глава прониза Баршам за втори път.

Чак след допускането на втория гол домакините заиграха по-добре и в следващите минути пропуснаха няколко много добри шанса за гол. На два пъти много близо до попадение бе централният защитник Абделкарим Хасан, който пробва късмета си с далечни удари. В 67-мата минута пък удар с глава на Исмаел Мохамед като по чудо не се превърна в гол, като единствено брилянтната намеса на Едуар Менди спаси преднината на гостите.

Натискът на Катар доведе и до историческия първи гол за футболистите на страната на световни първенства. Това се случи в 78-мата минута, когато влезлият като резерва Мохамед Мунтари засече с глава центриране от десния фланг на Исмаел Мохамед.

Голът вдъхнови домакините и те се хвърлиха в атака с всички сили. Това обаче бе умело използвано от по-опитния отбор на Сенегал, който при една контраатака в 84-тата минута стигна до нов гол за 3:1 чрез Бамба Диенг.

Минута преди края на редовното време Абдулкарим Хасан бе близо до втори гол за първенеца на Азия, но ударът му от далечна дистанция премина на сантиметри от лявата гледа на вратата на Менди.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети