Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сенегал се класира на осминафиналите на Мондиал 2022

Спорт

Сенегал се класира на осминафиналите на Мондиал 2022

Сенегал се класира на осминафиналите на Мондиал 2022 - Tribune.bg

Отборът на Сенегал победи тима на Еквадор с 2:1 в мач от последния кръг на група А на Световното първенство в Катар и по този начин си проправи път към осминафиналите на турнира.

„Лъвовете от Теранга“ завършват на второ място в групата с шест точки, на една зад лидера Нидерландия. „Ла Три“ е трети с четири, а домакинът на Мондиала завърши без актив и голова разлика -6.
Африканският тим излезе напред в резултата в 44-ата минута от дузпа, спечелена и вкарана от Исмаила Сар. Еквадор успя да изравни в 68-ата минута чрез Мойсес Кайседо, който бе забравен при корнер и на празна врата не се затрудни да вкара. При сходна ситуация едва две минути след това Сенегал си върна аванса, след като отбраната на "Ла Три" забрави за Калиду Кулибали.
Първото положение в мача дойде още в третата минута. Идриса Гей получи хубав пас на отлична позиция около малкото наказателно поле, но стреля встрани от вратата.
В осмата минута Булай Диа получи хубав извеждащ пас в наказателното поле и отправи добър удар, но премина над вратата на Ернан Галиндес.
Четири минути по-късно Илиман Ндиайе пое топката на дясното крило и шутира от дистанция, но и неговият удар не бе точен и излетя в аут.
Темпото значително спадна в следващия четвърт час и до положения пред вратите на Ернан Галиндес и Едуар Менди не се стигна.
В 42-ата минута Исмаила Сар нахлу в наказателното поле на скорост и бе съборен от Пиеро Инкапие. Клеман Тюрпен не се поколеба да посочи бялата точка. След двуминутно забавяне зад топката застана самият Сар, който изпълни технично и прати топката в мрежата на Еквадор.
Началният четвърт час на втората част не бе сред най-интригуващите и бе спокоен за двамата вратари.
В 67-ата минута Идриса Гана Гей получи жълт картон, който е втори за него в Катар, което означава, че ще бъде наказан за следващия двубой на Сенегал.
Минута по-късно Еквадор успя да изравни резултата. След изпълнение на ъглов удар топката бе свалена от Феликс Торес за Мойсес Кайседо, който бе абсолютно забравен на близка дистанция от празната врата и без проблеми реализира в мрежата на Едуар Менди.
Едва две минути по-късно Сенегал отново излезе напред в резултата. Идриса Гей центрира в наказателното поле, Булай Диа се размина с топката, но двама еквадорски футболисти не се разбраха и я предоставиха на Калиду Кулибали, който бе непокрит и засече в мрежата на Галиндес.
В 77-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на Сенегал, Гонсало Плата пое топката и стреля, но Едуар Менди улови.
Пет минути по-късно Булай Диа се измъкна от защитник на Еквадор и пробва късмета си от дистанция, но вкара твърде много сила и топката излетя в аут.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати