Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0

Спорт

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 - Tribune.bg

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

ЦСКА допусна много сериозна издънка в 11-тия кръг на българското първенство, губейки от Септември с 0:1. За първи път от 1962 година „виненочервените“ побеждават столичния гранд в шампионатен мач, а триумфът се случи пред завърналите се привърженици на 31-кратния шампион.

Единственото попадение на Националния стадион „Васил Левски“ вкара Бертран Фурие към края на първото полувреме. Септемврийци удариха и греда чрез своя капитан Асен Чандъров, но през втората част.

Безспорно най-интересната ситуация дойде преди почивката, когато Стоян Арсов бе привикан на ВАР. Тогава Арсов разгледа посягане на Виктор Очаи в краката на Марселино Кареасо, за което „червените“ имаха претенции, че е дузпа.

Към края на мача юношата на ЦСКА и настоящ футболист на Септември Митко Митков получи втори жълт картон и напусна терена. 

Двата тима са с по 10 точки и на съседни позиции в класирането – 12-та и 13-та. След националната пауза за ЦСКА предстои Вечно дерби с Левски, а Септември приема Лудогорец.

„Армейците“ са непобедени в последните си три двубоя от шампионата, като воденият от Александър Томаш тим започна да набира скорост. Септември от своя страна също се отърси от негативния старт, трупайки точки в последните си двубои.

Преди началото на срещата ЦСКА заема 12-то място в класирането с 10 точки, докато Септември е 15-и със 7.

В първите 10-15 минути ЦСКА държеше топката много повече от своя съперник, но не бе достатъчно остър във фаза атака. Току след изминаването на четвърт час дойде първата опасна ситуация, при която Илиан Илиев стреля с глава от няколко метра, но в аут.

Септември показа зъби в 22-рата минута. Тогава Бертранд Фурие остана без опека в наказателното поле и само намесата на Лиъм Купър в последния момент попречи на нападателя да стреля от упор срещу Бусато. Действието обаче коства много на шотландеца, който усети болка в хълбока и бе заменен принудително.

Седем-осем минути преди почивката Септември изненада неприятно ЦСКА. Чандъров спечели много метри между центъра и наказателното на "червените", където опита пас наляво, но Кордоба пресече топката. За жалост на колумбиеца и останалите му съотборници, кълбото се озова във Фурие, а той от непосредствена близост намери горния десен ъгъл на Бусато - 0:1.

ЦСКА можеше веднага да възстанови паритета. Джеймс Ето'o изведе Исека зад гърба на отбраната, но стрелецът бе блокиран от Мартин Христов. 

В самия край на първата част се получи и особено дискусионна ситуация на границата на наказателното поле на септемврийци. Кареасо се строполи точно на чертата с претенции, че е бил препънат вътре в пеналта. Главният съдия Стоян Арсов даде пряк свободен удар моментално. Впоследствие ВАР арбитърът Владимир Вълков даде сигнал на Арсов да преразгледа ситуацията. В крайна сметка Арсов не даде дузпа за "червените", а отмени и фала.

Втората част започна с шут по диагонала на Митко Митков, от който произлезе ъглов удар. В 52-рата минута Ето'о тества рефлекса на Шейтанов отдалеч, без да му създаде големи трудности. Около 120 секунди по-късно Фаетон проби по фланга и потърси подаване към точката на дузпата, където Линдсет и Коялипу си попречиха да нанесат подобаващ завършващ удар. 

След около час игра гредата спря Септември от това да удвои аванса си. Рупанов свали с глава към Чандъров, който също стреля с глава, намирайки левия стълб на Бусато. В 63-тата минута Фаетон намери Исека с хубаво центриране, а нападателят засече с глава в малкия пеналт, но прати топката в аут.

Точно 20 минути преди края на редовното време Коялипу си освободи място и стреля, а Шейтанов отрази удара на нападателя с вещина. Десетина минути по-късно Линдсет стреля от воле, а защитник на Септември блокира удара. 60 секунди след това Локило опита удар от движение и отново защитник на "виненочервените" блокира, а топката отиде в корнер.

В 87-ата минута Митко Митков получи своя втори жълт картон и напусна терена. По същото време и ЦСКА остана с човек по-малко заради травмата на Лумбард Делова и невъзможност за повече смени от Александър Томаш.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети