Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сердюк спаси равенството на Черно море срещу Пирин

Спорт

Сердюк спаси равенството на Черно море срещу Пирин

Сердюк спаси равенството на Черно море срещу Пирин - Tribune.bg
Снимка:

Черно море стигна само до равенство 1:1 срещу Пирин (Благоевград) в мача им от 22-ия кръг на efbet Лига.

На "Тича" "орлетата" поведоха първи малко след почивката и изглеждаше, че ще постигнат поредна победа за 2022 година, но Евгений Сердюк донесе равенството в мача.

В 5-ата минута Черно море отправи първия точен удар по посока една от двете врати. Цветомир Панов проби отляво, навлезе към центъра на терена и стреля от границата на наказателното поле. Янко Георгиев обаче беше покрил близкия си ъгъл и успя да улови.

Шест минути по-късно Черно море получи ъглов удар. Топката беше центрирана на близката греда. Живко Атанасов не успя да засече, а Георгиев се ориентира бързо в създалата се суматоха и улови.

В 21-вата минута Даниел Димов опита акробатично изпълнение. Капитанът на „моряците“ обаче не уцели добре топката и тя отиде в ръцете на Георгиев.

Секунди след това Евгений Сердюк беше изведен на чиста позиция. Украинският нападател реши да завършва сам от малък ъгъл, вместо да комбинира с Васил Панайотов. Георгиев покри близкия си ъгъл и се намеси.

В средата на първата част „орлетата“ успяха да изпратят топката зад Иван Дюлгеров. Красимир Станоев центрира от пряк свободен удар. Стилиян Николов овладя и от близко разстояние вкара. Попадението обаче не беше зачетено заради засада. Наложи се намеса на ВАР, за да бъде потвърдено съдийското решение.

След началото на втората част благоевградчани излязоха напред в резултата, след като защитата на „моряците“ се пропука сериозно. Станислав Костов напредна с топка в крака и пусна хубав пас в коридор. Иван Тасев изскочи зад отбраната и се озова очи в очи с Дюлгеров. Стражът на варненци не успя бързо да скъси дистанцията и Тасев се разписа за 0:1.

В 54-тата минута Черно море беше много близо до изравнителния гол. Виктор Попов центрира отдясно, а Матас Курьор засече с глава. Янко Георгиев обаче реагира блестящо и изби топката в корнер.

Малко след това Дание Димов подаде към Сердюк. Нападателят овладя в наказателното поле и веднага стреля. Георгиев не се намеси по най-убедителния начин, но все пак успя да улови топката преди Курьор да стигне до нея и да я прати в мрежата.

В 70-ата минута „моряците“ най-сетне преодоляха Янко Георгиев. Мазир Сула отклони с глава подаване в наказателното поле. Топката се озова на далечната греда, където непокрит беше Евгений Сердюк. Украинецът реализира от непосредствена близост. Първоначално попадението не беше зачетено, но ВАР преразгледа ситуацията обстойно и не откри нарушение на правилата.

Така точката прати Черно море над Ботев Пловдив на третото място преди "канарчетата" да изиграят дербито с Локо Пловдив. Пирин пък изпревари също с точка Арда и вече е 10-ти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати