Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Северна Македония шокира и изхвърли Италия от Мондиала

Спорт

Северна Македония шокира и изхвърли Италия от Мондиала

Северна Македония шокира и изхвърли Италия от Мондиала - Tribune.bg

Португалия отстрани Турция.

Северна Македония поднесе голямата сензация в плейофите за класиране на Световното първенство по футбол в Катар, след като победи с 1:0 като гост европейския шампион Италия. Така “Скуадра адзура” ще пропусне втори пореден Мондиал, докато приказката за златното поколение на македонския футбол продължава.

Единствения гол реализира добре познатият в Италия нападател Александър Трайковски. Таранът на Ал Файха от Саудитска Арабия бе играч на Палермо в периода между 2016 и 2019 година. Именно Трайковски смълча трибуните на ст. “Ренцо Барбера” в южния град с феноменален гол в 92-та минута на срещата.

Така Трайковски прати Северна Македония само на мач от класиране на Мондиала в Катар. Съперник на тима ще бъде Португалия.

Кристиано Роналдо и компания се класираха за финалния плейоф след домакински успех с 3:1 срещу Турция. Домакините поведоха четвърт час след началото на мача на "Ещадио до Драгао" в Порто. Бернардо Силва стреля границата на наказателното поле. Топката се отби в десния страничен стълб, а при добавката Отавио Монтейро се разписа за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си в 42-ата минута. Голмайсторът Отавио центрира, а Диого Жота с глава прати топката в долния десен ъгъл на стража Чакър за 2:0. Турция намали изоставането си в 65-ата с гол на Бурак Йълмаз, който се разписа с удар по земя отблизо. В 82-ата турците пропусна дузпа, а с това и шанса евернтуално да пратят мача в продължения. Йълмаз стреля високо над напречната греда в аут. Крайният резултат оформи Матеош Нунеш в добавеното време на срещата.

Други резултати:
Швеция - Чехия 1:0 след прод.
Уелс - Австрия 2:1


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети