Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шампионът Надал отпадна в Рим: Болката е постоянна

Спорт

Шампионът Надал отпадна в Рим: Болката е постоянна

Шампионът Надал отпадна в Рим: Болката е постоянна - Tribune.bg

Рафаел Надал отпадна на осминафиналите на Мастърс турнира в Рим след поражение от Денис Шаповалов.

В третия сет той изпита силна болка, като дори бе близо до това да се оттегли от двубоя. След мача шампионът на Australian Open разкри как се чувства и доколко според него е сериозен проблемът.

„Свикнал съм с контузиите и това не е нещо ново за мен, но през последните няколко дни не ми е никак лесно. Полагам усилия, но в някои случаи, като този например, ми е наистина трудно да приема ситуацията и да се примиря с това, че не мога да тренирам в няколко поредни дни. Днес започнах да чувствам болка в средата на втория сет, а впоследствие беше почти невъзможно да играя. Въпреки това обаче не искам да отнемам нищо от Денис. Той игра много добре и заслужаваше да спечели“, сподели Надал.

„Болката е постоянна. Понякога е по-силна, а друг път – по-слаба, но днес се случи нещо, което не бях изпитвал досега. Бих искал да кажа нещо друго, да говоря само за тенис, но ситуацията е такава, каквато е. Колкото и опитен играч да си, винаги е трудно да се справиш с нещо подобно. Когато не съм способен да се движа така, както искам, нещата стават много по-трудни. Най-лошото е това, че до преди няколко часа бях сигурен, че повишавам нивото си и се чувствах много добре на корта както в мачовете, така и в тренировките. В момента не знам какво да правя. Не съм сигурен дали трябва да си почина или да продължа да тренирам. “Ролан Гарос” все още е голямата ми цел. Това не се е променило“, добави рекордьорът по титли от Големия шлем.

Надал бе попитан и дали съществува възможността да не участва на предстоящото Открито първенство на Франция.

„Основното нещо, към което ще се стремя сега, е да премахна болката, за да мога отново да тренирам. В настоящото ми състояние е невъзможно да играя, но може би след няколко дни ще съм по-добре. Все още не знам, не мога да кажа нищо. Лекарят ми ще е с мен в Париж, което е добре, но засега не мога да кажа нищо повече. В момента съм много тъжен, но нямам друг избор освен да приема случилото се и да продължа да се боря. Не ми е никак лесно и, както казах, не знам как ще се чувствам след няколко дни. Утре ще говоря с лекаря ми и ще видим каква е ситуацията. Все още се надявам да играя на “Ролан Гарос“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Оферта за заем Имате ли нужда от финансова помощ, за да започнете бизнес или да платите сметките си и ако отговорът ви е Да, свържете се с: frankdavidloanfirm3@gmail.com WhatsApp +2347032909728
17.05.2022 13:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети