Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шампионът се завръща! Яник Синер потвърди участието си на Sofia Open

Спорт

Шампионът се завръща! Яник Синер потвърди участието си на Sofia Open

Шампионът се завръща! Яник Синер потвърди участието си на Sofia Open - Tribune.bg
Снимка:

Яник Синер се завръща на Sofia Open и ще брани титлата си от миналогодишното издание на турнира. През 2020-а италианският талант победи Вашек Поспишил в трисетов трилър на финала в „Арена Армеец“ и грабна първия си трофей от турнир на АТП. Оттогава Синер прибави още две купи в колекцията си, печелейки в Мелбърн през февруари и Вашингтон в началото на август, като стана най-младият шампион в надпревара от категория АТП 500 в историята.

Италианският талант навърши 20 години на 16 август, като отбеляза празника с изкачване до №15 в световната ранглиста – личен рекорд в кариерата му. През настоящия сезон достигна първия си финал от сериите „Мастърс“, губейки в Маями от Хуберт Хуркач. Игра също така полуфинал в Барселона и четвъртфинал в Дубай.

В момента Синер е 10-и в класацията за финалите на АТП в Торино и водач за NextGen финалите в Милано, на които е шампион през 2019 г.

Сравняван като стил на игра с Роджър Федерер, Синер постигна интересен паралел с швейцарската легенда. Италианецът спечели дебютната си АТП титла на турнира в София, който е наследник на надпреварата в Милано. А именно на нея през 2001 г. Федерер завоюва първия си от 103 шампионски трофея.

Синер е вторият играч от Топ 20 на света, потвърдил участието си на Sofia Open 2021. Преди него това направи френският шоумен Гаел Монфис.

Sofia Open 2021 ще се проведе от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец“. Шестото издание на турнира продължава престижната за страната ни традиция като част от календара на АТП.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети