Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шампионът: Турнирът Sofia Open бе великолепен, ще го препоръчам на колеги

Спорт

Шампионът: Турнирът Sofia Open бе великолепен, ще го препоръчам на колеги

Шампионът: Турнирът Sofia Open бе великолепен, ще го препоръчам на колеги - Tribune.bg

Малко, след като вдигна трофея на Sofia Open Даниил Медведев говори пред медиите.

- Даниил, първите ти думи след успеха?

- Какво да кажа... Постигнах това, за което бях дошъл. За това играем, за да печелим титли. На финала нямаше трудни сетове, така че съм доволен. Сега следва Ротердам. Говорих с Мартон, оказа се, че летим заедно.

- Направи чудесен подарък за утрешния си рожден ден. Ще имаш ли време за празнуване?

- Със сигурност ще се чувствам по-щастлив с този трофей. Да, ще има малко празненство. Ще се видя със съпругата си на летището и може би ще изпием по една чаша шампанско. След това започвам подготовката си за следващия ми мач срещу Жереми Шарди.

- При 3:2 за теб във втория сет беше може би най-важната в мача, когато Фучович имаше възможност да пробие. Концентрацията ти ли реши мача в твоя полза?

- Да, това беше един от ключовите моменти. Тогава взех правилното решение да изпълня сервис и след това да изиграя форхенд по диагонала. Не винаги в тениса се случва по-добрият тенисист да победи, но днес беше така. Имах повече пробиви, направих повече точки, така че мисля, че победата ми беше заслужена.

- Очакванията към теб са завишени, тъй като трябва да наследиш легенди като Марат Сафин, Евгени Кафелников и Давид Давиденко. Това оказва ли ти напрежение?

- Честно казано не мисля за това. Играя за себе си. Тренирам и мисля само за една единствена цел – да стана номер 1. Не искам се сравнявам с тези руски тенисисти, които определено са легенди. Обожавах да ги гледам как играят. Сега обаче съм фокусиран върху себе си.

- Вавринка беше препоръчал турнира ни на Монфис. Смяташ ли и ти да го направиш някои твои колеги?

- Да, разбира се. Турнирът е много добре организиран. В началото не харесах нито корта, нито топките. Сега обаче съм шампион, така че това няма никакво значение.

- Това е четвъртият ти АТР трофей. Къде го поставяш сред другите три?

- Трудно е да се каже, но със сигурност този трофей ще има специално място в моята витрина.

- Как оценяваш силата на съперниците тук и ще те видим ли отново догодина в София?

- Много е трудно да говориш за съперниците си. Всеки мач беше труден и имаше своите критични моменти. Днес бях добър, но не бе така в първия ми мач. Що се отнася до това дали и догодина ще участвам, ще кажа, че годината има 365 дни, така че нека да минат и ще видим.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети