Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шампионите по джудо благодариха на Борисов и Кралев за финансирането на Европейското по джудо 2022

Спорт

Шампионите по джудо благодариха на Борисов и Кралев за финансирането на Европейското по джудо 2022

Шампионите по джудо благодариха на Борисов и Кралев за финансирането на Европейското по джудо 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Днес правителството отпусна средства за Европейското първенство по джудо

Ивайло Иванов е един от най-добрите джудисти в света в категория до 81 кг. Българският състезател спечели сребърен медал в турнира по джудо на Европейските игри в Минск, който бе със статут на европейско първенство. През цялата година намира място на почетната стълбичка на най-силните международни турнири.

Ивайло Иванов, Фейсбук:

"Радостен съм да съобщя, че днес правителството одобри необходимите средства за провеждането на Европейската купа по джудо и на Европейското първенство по джудо за мъже и жени през април 2020 година! Очакваме над 450 спортисти от 50 държави и над 60 официални лица да участват. Това е изключително важна новина за развитието на спорта у нас и за утвърждаването на авторитета ни на международно ниво!

Искам да благодаря лично на премиера Борисов и на министър Кралев за личния им ангажимент към развитието на джудото в България! Благодарение на срещата на Борисов и Кралев с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик през април тази година страната ни получи правото да организира спортния форум, който ще се проведе за първи път в България.

Европейското в България ще ни даде възможност за изява на световни и европейски първенства от най-висок ранг. Европейската купа е с ранг на олимпийска квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Европейското първенство по джудо за мъже и жени през 2021 г. е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100% актив от точки в ранглистата."

 

Ивелина Илиева завърши на петото място на Световното първенство по джудо, което се проведе преди малко повече от месец. В края на септември тя се класира за първия си финал на турнир от сериите Гран При. В Ташкент, Узбекистан, българката спечели сребърен медал.

Ивелина Илиева, Фейсбук:

"Огромни благодарности на премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и правителството за това, че са съпричастни към нашия спорт и осигуриха средства, с които ще можем да домакинстваме Европейска купа 2020 и първото Европейско първенство по джудо за мъже и жени 2022г. в София. Тяхната помощ е безценна, тъй като Купата е с ранг на олимпийска квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и за нас ще бъде от изключителна важност да се състезаваме на родна земя пред българската публика! Европейското първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г. е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100 % актив от точки в ранг листата. Очаква се в него да вземат участие 450 спортисти от 50 държави, техните екипи и 60 официални лица. Голяма гордост е, че Световното ще се проведе в държава като Япония, а Европейското – в нашата страна!

Янислав Герчев е двукратен сребърен медалист от Европейки първенства. Тази година Янислав показа страхотно представяне на Гран При в Маракеш Герчев и грабна бронзовото отличие в кат. до 60 кг." 

Янислав Герчев, Фейсбук:

"Днес научих много радостна новина за българското джудо! Министерски съвет отпусна нужната сума за организирането на Европейската купа по джудо през 2020 г. и Европейското първенство през 2022 година. Искам да изкажа своята благодарност към премиера Бойко Борисов и на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за доверието и съдействието това да се случи, защото и двете състезания са от изключително значение за развитието на джудото в България. В последните години нашата столица е домакин на Европейски купи, но за първи път ще приеме Европейски шампионат при мъжете и жените. Като спортист мога да кажа, че няма нищо по-хубаво от това да защитаваш честта на България пред родна публика! Всички състезатели знаят колко важна е подкрепата от трибуните и какъв допълнителен стимул за по-добро представяне ни носи."

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети