Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шампионките крачат уверено към финала на НВЛ

Спорт

Шампионките крачат уверено към финала на НВЛ

Шампионките крачат уверено към финала на НВЛ - Tribune.bg
Снимка:

Марица отнесе Раковски с 3:0 в Пловдив

Марица (Пловдив) спечели първия си мач от полуфиналния плейоф в Националната волейболна лига.

Пред близо 300 зрители в зала Колодрума, шампионките надиграха гостуващия Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:12, 25:15, 25:7) след едва 56 минути игра и поведоха в серията с 1:0 победи.

Вторият мач е в димитровградската зала Младост на 25 март, като при нов успех пловдивчанки ще се класират за финала, напомнят от Българска федерация по волейбол.
За разлика от четвъртфиналните мачове с Перун (Варна), този път треньорът на Марица Иван Петков влезе в битката с Раковски с всички свои основни състезателки в стартовия състав. Те започнаха с мощно 5:0 в началото на първия гейм.

С четири поредни аса, Алекзандра Холстън доведе резултата до 11:2. След това гостенките подобриха значително играта си, но това само им помогна да достигнат до 12 точки в гейма.

Димитровградчанки влязоха по-уверено във втората част, успяха да пробият посрещането на Марица и да натрупат аванс от три точки при 9:6.

Опитът на Жълто-сините обаче си каза думата и те не дръпнаха напред в резултата, а с крайно остра атака от краче по филето на мрежата Нася Димитрова затвори гейма при 25:15.

В третия гейм след отлични сервиси на Дженифър Крос и вихрени атаки на Холстън Марица поведе с 12:1. Бомбардировките по полето на гостенките продължиха и след това и пловдивчанки постигнаха най-убедителния резултат в мача – 25:7, оформено с мощен удар на Александра Миланова за последната точка.

Алекс Холстън стана топреализатор на мача с 15 точки. Джен Крос добави 12, а Нася Димитрова – 10. Най-резултатна за Раковски бе Никол Дулева с 9 точки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети