Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шави: Барселона набира скорост

Спорт

Шави: Барселона набира скорост

Шави: Барселона набира скорост - Tribune.bg

Каталунците постигнаха гръмка победа с 4:0 над Атлетик Билбао и се изкачиха на четвърто място в класирането на точка от третия Бетис.

Старши треньорът на Барселона Шави се надява отборът му да се изкачи още в таблицата и да се намеси в битката за призовите места в оставащите мачове до края на сезона в испанската Ла Лига.

Очаквах подобна победа, защото виждам как тренират момчетата. Отборът става все по-добър, набираме скорост. Играхме солидно, уверено в защита, пресирахме добре, когато изгубим топката. Щастлив съм и за подкрепата от публиката. Борбата за титлата? Нищо не изключвам, но Реал е много силен. Трябва да се изкачим още в таблицата, сега сме четвърти, целта е скоро да заемем третото място“, коментира Шави.

Той похвали нападателя Усман Дембеле, който влезе като резерва и се отличи с гол и две асистенции. Французинът влезе в конфликт с клубната управа, след като отказа да поднови договора си.

„Не мога да кажа дали Дембеле ще остане в Барселона. Той тренира много добре и аз го защитавам. Той е талантлив и мога да го използвам на много позиции – в ляво, дясно, централен нападател, зад нападателя. Срещу Атлетик видяхме Дембеле, който всички искаме да виждаме“, каза Шави.

Треньорът не спести суперлативите и за своя любимец Педри.

"Педри много ми напомня на Андрес Иниеста. Ако говорим за чист талант, той е номер 1 в целия свят", каза Шави.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати