Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шефът на федерацията по тенис: Радвам се, че откликнаха приятели и големи имена в тениса

Спорт

Шефът на федерацията по тенис: Радвам се, че откликнаха приятели и големи имена в тениса

Шефът на федерацията по тенис: Радвам се, че откликнаха приятели и големи имена в тениса - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Българска федерация по тенис Стефан Цветков коментира очакванията си за тенис турнира Sofia Open, както и пристигането на знаменития треньор и чичо на Рафаел Надал.

"Радвам се, че откликнаха приятели и големи имена в тениса. Ние сме едно голямо тенис семейство и работим за консолидиране по най-добрия начин в спорта. Тези хора милеят за тениса. Това, което правим и като ръководство, а и с хората, които ни помагат, е за популяризация на нашата столица и на България. Знаем каква е конкуренцията не само в спорта, но и в икономиката, в бизнеса… От нас зависи как ще се развиваме. Колкото повече деца и любители на спорта привлечем, колкото по-успешен е турнирът, толкова по-голяма е печалбата за всички - а именно нови деца по клубовете, нови потенциални спонсори за Мико, за Адриан, за федерацията. Това е кръг от свързани неща, които целенасочено правим, и мисля, че сме все по-близо до една солидна база и ще очакваме резултати", коментира Цветков.

"И Тони Надал, и Горан Джокович са не просто посланици на Sofia Open, това са хора от тенис семейството, които имат мисия, които се радват и искат да популяризират спорта. Тези хора са като мисионери и помагат. А ние на местно ниво трябва да създадем условията да се развива спортът и надявам се да успеем, за да има и инвестиции в спорта. Благодарен съм на всички, които ни подкрепиха в това предизвикателство. Екипът е силен не само като индивидуалности в своите области, но и като екип. Каквото зависи от него е направено, сега е ред на феновете. А изненадите, които Горан е подготвил ще следват своя възходящ ред в следващите две седмици ”, каза още шефът на родната тенис федерация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети