Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шефът на УЕФА: Светът има нужда от футбол

Спорт

Шефът на УЕФА: Светът има нужда от футбол

Шефът на УЕФА: Светът има нужда от футбол - Tribune.bg

Нека свикнем да играем пред празни трибуни, заяви Александър Чеферин

Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде обширно интервю пред италианската медия Corriere della Sera. В него той сподели мнението си за ежедневно променящата се ситуация около футбола и пандемията от коронавирус. Чеферин изрази готовност футболните първенства да бъдат подновени, но това ще се случи само при потвърждение от властите.

„По природа съм оптимист и вярвам, че има опции, които ще ни позволят да стартираме и да завършим местните шампионати и клубните турнири. Може би ще се наложи това да стане без публика, но най-важното според мен е играта. В тези тежки времена това би донесло щастие на привържениците – било то и само да гледат мачове по телевизията. Готови сме да подновим футбола, но трябва да се съобразим с решенията на властите и да чакаме разрешение от тях“, заяви президентът на УЕФА. 

Относно крайният срок за изиграването на финалите от Шампионската лига и Лига Европа, Чеферин заяви, че такъв не е поставен и всичко зависи от това кога ще се възобновят турнирите. Мачове на националните отбори пък се очаква да гледаме през септември.

„В началото, когато първенствата се възобновят, при всички положения това ще е без зрители на стадиона. Трябеа да свикнем с това. Но по-добре да има мачове без публика, отколкото изобщо да няма. Футболът би върнал емоциите и радостта, от които всички фенове се нуждаят в домовете си. Мерките ще бъдат за органичен период и след това всички ще се върнем към нормални условия. Тепърва ще виждаме пълни стадиони. Сигурен съм в това“, каза още Чеферин.

„Страхът не е положителна емоция и се опитвам да го избегна. Това, което наистина би ме притеснило е футболът да загуби своето единство и солидарност“, завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати