Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шок в Испания: Мбапе реже Реал, за да отиде в Ливърпул

Спорт

Шок в Испания: Мбапе реже Реал, за да отиде в Ливърпул

Шок в Испания: Мбапе реже Реал, за да отиде в Ливърпул - Tribune.bg

Суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе може да е на път да разтърси европейския футбол.

Той е готов да премине в Ливърпул, а не в Реал Мадрид, както всички очакват. Нападателят на парижани отдавна е свързван с трансфер на „Сантиаго Бернабеу“, като миналото лято френският вицешампион отказа две оферти за него от страна на испанския гранд.

Въпреки това, след победата на ПСЖ с 1:0 над Реал в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига между двата отбора, в който именно Мбапе реализира единственото попадение, нападателят започва да изпитва известни съмнения относно проекта в Мадрид.

Испанското издание „Sport“ съобщава, че Мбапе сега сериозно обмисля възможността да заиграе във Висшата лига с екипа на Ливърпул вместо за лидера в Ла Лига. Това би бил ход, който със сигурност ще вбеси президента на мадридчани Флорентино Перес, който отдавна иска да вземе Мбапе в „кралския клуб“.

Информацията допълва, че Мбапе не иска да прави крачка назад в кариерата си и вярва, че отборът на Юрген Клоп има много атрактивен проект по отношение на крайната му цел да спечели Шампионската лига.

Нападателното трио на Ливърпул - Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино има по още една година до края на договорите си след идното лято, така че, ако не бъдат подновени контрактите на всички, това би отворило място за Мбапе на „Анфийлд“.

Световният шампион има договор с ПСЖ само до лятото и може да премине в новия си клуб като свободен агент. Мбапе има 22 гола и 9 асистенци в само 32 мача през този сезон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети