Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шокиращо! Върнаха Джокович в хотел за мигранти

Спорт

Шокиращо! Върнаха Джокович в хотел за мигранти

Шокиращо! Върнаха Джокович в хотел за мигранти - Tribune.bg

Ако бъде депортиран, Джокович ще получи забрана да влиза в страната през следващите 3 години.

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович беше върнат в хотела, в който австралийските власти настаняват имигранти с неизяснен статут. 

В "Парк хотел" в Карлтън, Мелбърн сърбинът ще прекара часовете до произнасянето на решението на Федералния съд в страната относно повторното анулиране на визата му. Очаква се то да се случи след полунощ българско време.

Джокович прекара в същата сграда 5 дни, след като на 6 януари пристигна в Австралия, но властите не зачетоха визата му. В понеделник (10 януари) той получи разрешение да излезе на свобода от съда в щата Виктория.

Преди ден обаче министърът по миграционните въпроси Алекс Хоук се възползва от едноличното си право отново да не зачете документите на Джокович. Последва кратко изслушване на двете страни пред Федералния съд, а малко след 6:00 ч. българско време той бе ескортиран от полицията от офиса на адвокатите му до хотела.

При предишния му престой семейството на Ноле се оплака от условията в сградата. Според тях, хигиената е ниска, има буболечки, а храната не отговаря на изискванията. В случая Джокович има непоносимост към лактоза, а не му е предоставен избор на други ястия.

От изслушването пред Федералния съд стана ясно, че медицинското заключение, на което Ноле разчиташе, за да влезе в Австралия, отговаря на изискванията. Мотивите на министър Хоук за отмяната на визата са, че Джокович "подклажда настроенията против ваксините и спазването на правилата за ограничение на COVID-19 в страната".

Ако съдът реши да остави тенисиста в страната, той ще участва в Откритото първенство на Австралия, където се надява да спечели 10-а титла и да се превърне в първия играч, вдигал 21 пъти трофеи от Големия шлем.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати